Președintele FRHG are ca obiectiv menţinerea naţionalei de hochei în aceeaşi grupă valorică şi construirea de patinoare

Data:

Preşedintele Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, Alexandru Hălăucă, reales în funcţie, a declarat, pentru Agerpres, că în nou său mandat obiectivele sunt urcarea în ierarhie sau menţinerea naţionalei în Grupa B, al treilea eşalon valoric al Campionatului Mondial, şi „lupta” pentru construirea a cât mai multe patinoare în România.

„Principala noastră preocupare va fi dezvoltarea în continuare a hocheiului din România. Echipa naţionale de seniori să rămână cel puţin în aceeaşi grupă valorică în care este la momentul acesta, sau să promoveze. De asemenea, promovarea în grupele superioare la celelalte naţionale la U18 şi U20”, a declarat Hălăucă.

Preşedintele FRHG îşi doreşte construirea de noi patinoare, în regiunea Moldovei, dar şi finalizarea construcţiei de la Complexul Sportiv Lia Manoliu, pe care îl consideră prioritar.

„Mai departe, să ducem luptă în continuare pentru construirea a cât mai multe patinoare şi în cât mai multe zone. Deja în Bucureşti, în Sectorul 4, a început construirea unui patinoar la iniţiativa federaţiei şi am găsit o poartă deschisă la primarul Sectorului 4, care a înţeles foarte bine ce înseamnă un patinoar şi în momentul de faţă a început construcţia. La CNI mai este depus un dosar de câţiva ani pentru construcţia unui patinoar în Constanţa, în Cumpăna. Şi, bineînţeles, vom depune documente către prim-ministru pentru a se construi patinoare în zone unde hocheiul a produs valori şi mă refer aici la zona Moldovei, Suceava, Rădăuţi venind spre Galaţi. Bineînţeles că în Galaţi există un patinoar, dar poate că venim şi spre Brăila cu un patinoar. Iar la Bucureşti ar trebui terminat Flamaropol, dar normal ar trebui să fie trecut la CNI, pentru că este prioritar din punctul meu de vedere. Deci, practic, strategia noastră se va baza pe echipele naţionale şi pe promovarea pentru construirea a cât mai multe patinoare în cât mai multe zone, dar şi promovarea hocheiului la nivel de copii şi juniori, pentru atragerea către acest sport frumos, pentru că ei sunt viitorul echipelor naţionale. Şi cu cât numărul de practicanţi va fi mai mare, atunci şi baza de selecţie va fi mai mare”, a completat preşedintele FRHG.

Echipa naţională de hochei a României a retrogradat în urma rezultatelor de la Campionatul Mondial din acest an în Grupa B, al treilea eşalon valoric.

Preşedintele Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, Alexandru Hălăucă, a câştigat, joi, un nou mandat la conducerea instituţiei, fiind votat, în cadrul Adunării Generale de Alegeri, de 9 dintre cele 13 cluburi cu drept de vot. Contracandidatul său, preşedintele clubului Steaua Rangers, Valentin Dragomir, a primit 4 voturi.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Selecţionerul Devis Mangia, suspendat de la „cârma” naţionalei Maltei, neagă acuzaţiile de hărţuire sexuală

Antrenorul italian Devis Mangia, suspendat din funcţia de selecţioner al naţionalei de fotbal a Maltei de Federaţia de...

Ana Bogdan a învins-o pe Irina Begu şi s-a calificat în semifinale la Parma

Ana Bogdan (53 WTA, favorită nr. 6) s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la Parma (Italia), dotat...

Gabriela Lee s-a oprit în sferturile probei de dublu la Parma

Perechea româno-americană Gabriela Lee/Alycia Parks a fost învinsă de cuplul Ingrid Gamarra Martins (Brazilia)/Nuria Parrizas Diaz (Spania), cu...

Mirel Rădoi: FC Voluntari e o echipă incomodă pentru toată lumea

Antrenorul formaţiei Universitatea Craiova, Mirel Rădoi, a afirmat într-o conferinţă de presă, referitor la adversara de vineri, FC...