Premier League investighează clubul Manchester City pentru încălcarea regulilor financiare

Data:

Clubul Manchester City face obiectul unei investigaţii conduse de o comisie independentă privind posibile încălcări ale regulilor financiare ale Premier League, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Este vorba de nereguli care se întind din sezonul 2009/2010 până în sezonul 2017/2018, a precizat Premier League. Campioana Angliei este deţinută din 2008 de City Football Group (Emiratele Arabe Unite) începând cu 2008.

City ar fi încălcat regulile referitoare la furnizarea de informaţii financiare exacte, ”în special în ceea ce priveşte veniturile sale (inclusiv cele din sponsorizare), părţile sale afiliate şi costurile sale operaţionale ”, a explicat Premier League.

De asemenea, clubul este suspectat că nu a dezvăluit pe deplin remunerarea managerială în fiecare dintre sezoanele din 2009/2010 până în 2012/2013.

City trebuie să dea explicaţii şi pentru nerespectarea prevederilor Premier League care au impus cluburilor să respecte regulile fair play-ului financiar al UEFA din sezonul 2013/2014 până în sezonul 2017/2018, respectiv a nerespectării regulilor Premier League privind profitul şi durabilitatea din sezonul 2015/2016 până în 2017/2018.

Membrii comisiei independente vor fi numiţi de către preşedintele independent al completului judiciar din Premier League, procedurile vor fi confidenţiale şi audierile vor acea loc în privat, a precizat liga engleză de fotbal într-un comunicat.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Fotbal: Messi debutează miercuri în noul sezon al MLS; Inter Miami vizează primul său titlu

Superstarul argentinian Lionel Messi debutează miercuri în noul sezon al Major League Soccer, care se anunţă unul încărcat,...

Handbal feminin: Duel Gloria Buzău – CS Rapid Bucureşti, în sferturile Cupei României

Duelul dintre SCM Gloria Buzău şi CS Rapid Bucureşti se anunţă a fi cel mai echilibrat din sferturile...

Lupte: Răzvan Pîrcălabu (FRL) – Rezultatele de la Europene au fost satisfăcătoare, ne dau speranţe pentru turneele preolimpice

Preşedintele Federaţiei Române de Lupte (FRL), Răzvan Pîrcălabu, a declarat, marţi, pentru Agerpres, că rezultatele sportivilor români la...

Kaiac-canoe: Fostul campion olimpic Vasile Dîba a decedat la vârsta de 69 de ani

Fostul campion olimpic şi mondial la kaiac Vasile Dîba a decedat la vârsta de 69 de ani, informează...