Premier League investighează clubul Manchester City pentru încălcarea regulilor financiare

Data:

Clubul Manchester City face obiectul unei investigaţii conduse de o comisie independentă privind posibile încălcări ale regulilor financiare ale Premier League, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Este vorba de nereguli care se întind din sezonul 2009/2010 până în sezonul 2017/2018, a precizat Premier League. Campioana Angliei este deţinută din 2008 de City Football Group (Emiratele Arabe Unite) începând cu 2008.

City ar fi încălcat regulile referitoare la furnizarea de informaţii financiare exacte, ”în special în ceea ce priveşte veniturile sale (inclusiv cele din sponsorizare), părţile sale afiliate şi costurile sale operaţionale ”, a explicat Premier League.

De asemenea, clubul este suspectat că nu a dezvăluit pe deplin remunerarea managerială în fiecare dintre sezoanele din 2009/2010 până în 2012/2013.

City trebuie să dea explicaţii şi pentru nerespectarea prevederilor Premier League care au impus cluburilor să respecte regulile fair play-ului financiar al UEFA din sezonul 2013/2014 până în sezonul 2017/2018, respectiv a nerespectării regulilor Premier League privind profitul şi durabilitatea din sezonul 2015/2016 până în 2017/2018.

Membrii comisiei independente vor fi numiţi de către preşedintele independent al completului judiciar din Premier League, procedurile vor fi confidenţiale şi audierile vor acea loc în privat, a precizat liga engleză de fotbal într-un comunicat.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Rugby: Naţionala României va disputa un meci test cu SUA la Bucureşti

Echipa naţională de rugby a României va disputa o partidă test cu selecţionata Statelor Unite ale Americii pe...

Adunarea Generală a Federaţiei Române de Fotbal va avea loc la data de 26 aprilie

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a stabilit în şedinţa sa de miercuri organizarea Adunării Generale Ordinare...

Fotbal: România, învinsă fără drept de apel de Norvegia, cu 4-0, în turul de elită al Europeanului Under-19

Selecţionata României a fost învinsă fără drept de apel de echipa Norvegiei, cu scorul de 4-0 (3-0), miercuri,...

Tenis: Djokovic ‘nu are regrete’ că a ratat turneele din Statele Unite, în absenţa vaccinului anti-Covid

Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul doi mondial, a afirmat că nu are regrete în legătură cu faptul că...