Poliţiile din Spania şi Franţa au simulat un atentat jihadist înainte de JO de la Paris

Data:

Poliţia naţională spaniolă şi Poliţia naţională franceză au simulat un atac jihadist în apropierea Jocurilor Olimpice de la Paris, care vor debuta pe 26 iulie în capitala Franţei, informează EFE.

Exerciţiul, care a avut o durată de patru ore, cu caracter surpriză şi care a fost coordonat de Comisariatul general de Informaţii al Poliţiei Naţionale, a început în localitatea franceză Bayonne, unde presupuşii terorişti ar fi comis atentatul, şi a continuat la San Sebastian, unde aceştia s-ar fi deplasat şi ar fi luat ostatici.

Conform Direcţiei Generale de Poliţie, au fost stabilite patru puncte de coordonare, situate în Bayonne, Paris, San Sebastian şi Madrid, toate cu prezenţa efectivelor aparţinând ambelor poliţii pentru a garanta coordonarea acţiunilor şi a comunicaţiilor.

Operaţiunea, denumită „Optimus”, a fost coordonată în Spania de Comisariatul General de Informaţii (CGI) şi a contat pe participarea Grupurilor Operative Speciale de Securitate (GOES), Unitatea de Intervenţie canină a Poliţiei (UIP) şi Brigada de Informaţii din San Sebastian (BPI).

„Exerciţiul a urmărit „întărirea tuturor mecanismelor de ripostă necesare pentru acest tip de atentate în planificarea pentru asigurarea securităţii la Jocurile Olimpice de la Paris din această vară”, au transmis poliţiile din cele două ţări.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Edward Iordănescu: Belgia e un adversar colosal

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Edward Iordănescu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută în...

Fotbal – EURO 2024: Albanezul Daku regretă scandările de la finalul meciului cu Croaţia

Mirlind Daku, fotbalistul naţionalei Albaniei, şi-a cerut scuze vineri pentru că a proferat scandări îndreptate împotriva Macedoniei de...

Tenis: Germanul Zverev, în semifinale la Halle

Jucătorul german de tenis Alexander Zverev, locul 4 mondial, favorit numărul 2, s-a calificat vineri în semifinalele turneului...

EURO 2024: Jucătorii Ucrainei au arătat o altă stare de spirit, a spus Rebrov după victoria cu Slovacia

Fotbaliştii naţionalei Ucrainei au arătat o altă stare de spirit faţă de meciul pierdut luni împotriva României, a...