Patinaj artistic: Japoneza Sakamoto, lider după programul scurt la CM 2022; românca Julia Sauter, locul 19

Data:

Japoneza Kaori Sakamoto este lider în concursul individual feminin după programul scurt, desfăşurat miercuri la Campionatele Mondialede patinaj artistic de la Montpellier, în timp ce românca Julia Sauter a ocupat locul 19 şi s-a calificat pentru programul liber, anunță Agerpres.

În absenţa sportivelor ruse, Sakamoto, medaliată cu bronz la JO 2022, a ocupat primul loc, cu 80,32 puncte, nou record personal, fiind urmată de belgianca Loena Hendrickx, cu 75,00 de puncte, şi de amerianca Mariah Bell, 72,55. Românca Julia Sauter a terminat pe locul 19, cu 58,07 puncte, primele 24 obţinând calificarea pentru programul liber de vineri.

Cele trei mari absenţe ruse de la feminin sunt Ana Şcerbakova, campioana olimpică şi mondială en titre, Kamila Valieva, campioana europeană en titrem, şi Alexandra Trusova, vicecampioana olimpică şi medaliată cu bronz la Mondialele de anul trecut.

În proba de perechi, desfăşurată fără campionii mondiali şi europeni Anastasia Mişina/Aleksandr Galiamov şi fără vicecampionii olimpici Evghenia Tarasova/Vladimir Morozov, dar şi în absenţa campionilor olimpici en titre, chinezii Sui Wenjing/Han Cong, primele două locuri după programul scurt au fost ocupate de americani. Alexa Knierim şi Brandon Frazier s-au clasat pe primul loc, cu 76,88 puncte, fiind urmaţi de compatrioţii Ashley Cain-Gribble/Timothy Leduc, 75,85 puncte, podiumul fiind completat de japonezii Riku Miura/Ryuichi Kihara, cu 71,58 puncte.

Perechea ucraineană Sofia Golicenko/Artem Darenski, ajunsă la Montpellier după un periplu de şase zile, venind de la Dnipro, a fost primită cu ovaţii în programul scurt de miercuri. Cei doi ucraineni s-au clasat pe locul 13 şi au obţinut calificarea pentru programul liber, însă nu vor evolua joi din cauza lipsei de antrenamente, precizează AFP.

Federaţia Internaţională de Patinaj (ISU) a urmat recomandarea făcută de Comitetul Internaţional Olimpic şi a exclus sportivii ruşi şi belaruşi din competiţiile pe care le organizează, din cauza invaziei trupelor ruse în Ucraina.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Noua Zeelandă a câștigat Rugby Championship pentru a 19-a oară

Naţionala de rugby a Africii de Sud, campioana mondială en-titre, a învins, la Durban, reprezentativa Argentinei, cu scorul...

Remco Evenepoel a devenit campion mondial pe şosea

Ciclistul belgian Remco Evenepoel a devenit campion mondial pe şosea, după ce a încheiat pe primul loc cursa...

Jack Miller a câştigat Marele Premiu al Japoniei. Quartararo se menţine lider la general

Pilotul australian Jack Miller (Ducati) a câştigat Marele Premiu al Japoniei la clasa-regină a motociclismului viteză - MotoGP...

Eliud Kipchoge a câştigat Maratonul de la Berlin și a stabilit un nou record mondial

Eliud Kipchoge, campion olimpic, a câştigat maratonul de la Berlin, stabilind un nou record mondial. Kenyanul afost cronometrat...