Patinaj artistic: Japoneza Sakamoto, lider după programul scurt la CM 2022; românca Julia Sauter, locul 19

Data:

Japoneza Kaori Sakamoto este lider în concursul individual feminin după programul scurt, desfăşurat miercuri la Campionatele Mondialede patinaj artistic de la Montpellier, în timp ce românca Julia Sauter a ocupat locul 19 şi s-a calificat pentru programul liber, anunță Agerpres.

În absenţa sportivelor ruse, Sakamoto, medaliată cu bronz la JO 2022, a ocupat primul loc, cu 80,32 puncte, nou record personal, fiind urmată de belgianca Loena Hendrickx, cu 75,00 de puncte, şi de amerianca Mariah Bell, 72,55. Românca Julia Sauter a terminat pe locul 19, cu 58,07 puncte, primele 24 obţinând calificarea pentru programul liber de vineri.

Cele trei mari absenţe ruse de la feminin sunt Ana Şcerbakova, campioana olimpică şi mondială en titre, Kamila Valieva, campioana europeană en titrem, şi Alexandra Trusova, vicecampioana olimpică şi medaliată cu bronz la Mondialele de anul trecut.

În proba de perechi, desfăşurată fără campionii mondiali şi europeni Anastasia Mişina/Aleksandr Galiamov şi fără vicecampionii olimpici Evghenia Tarasova/Vladimir Morozov, dar şi în absenţa campionilor olimpici en titre, chinezii Sui Wenjing/Han Cong, primele două locuri după programul scurt au fost ocupate de americani. Alexa Knierim şi Brandon Frazier s-au clasat pe primul loc, cu 76,88 puncte, fiind urmaţi de compatrioţii Ashley Cain-Gribble/Timothy Leduc, 75,85 puncte, podiumul fiind completat de japonezii Riku Miura/Ryuichi Kihara, cu 71,58 puncte.

Perechea ucraineană Sofia Golicenko/Artem Darenski, ajunsă la Montpellier după un periplu de şase zile, venind de la Dnipro, a fost primită cu ovaţii în programul scurt de miercuri. Cei doi ucraineni s-au clasat pe locul 13 şi au obţinut calificarea pentru programul liber, însă nu vor evolua joi din cauza lipsei de antrenamente, precizează AFP.

Federaţia Internaţională de Patinaj (ISU) a urmat recomandarea făcută de Comitetul Internaţional Olimpic şi a exclus sportivii ruşi şi belaruşi din competiţiile pe care le organizează, din cauza invaziei trupelor ruse în Ucraina.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Jamal Musiala, Ivan Schranz şi Georges Mikautadze au câte două goluri la EURO 2024

Jamal Musiala, Ivan Schranz şi Georges Mikautadze au câte două goluri după primele 24 partide de la Campionatul...

Tenis: ‘Rafael Nadal, cel mai bun jucător din toate timpurile pe zgură’, spune Boris Becker

Fostul mare jucător german de tenis Boris Becker, câştigător a şase turnee de Mare Şlem, l-a descris, sâmbătă,...

Auto: Simone Tempestini, lider în Raliul Clujului

Simone Tempestini, campionul naţional en titre, este lider în Raliul Clujului, etapa a patra a Campionatului Naţional de...

EURO 2024: Nicolae Stanciu – Aşteptăm meciul cu Slovacia pentru a rezolva calificarea acolo

Căpitanul echipei naţionale a României, Nicolae Stanciu, a declarat, sâmbătă seara, după înfrângerea cu Belgia, scor 2-0, că...