Patinaj artistic: Japoneza Sakamoto, lider după programul scurt la CM 2022; românca Julia Sauter, locul 19

Data:

Japoneza Kaori Sakamoto este lider în concursul individual feminin după programul scurt, desfăşurat miercuri la Campionatele Mondialede patinaj artistic de la Montpellier, în timp ce românca Julia Sauter a ocupat locul 19 şi s-a calificat pentru programul liber, anunță Agerpres.

În absenţa sportivelor ruse, Sakamoto, medaliată cu bronz la JO 2022, a ocupat primul loc, cu 80,32 puncte, nou record personal, fiind urmată de belgianca Loena Hendrickx, cu 75,00 de puncte, şi de amerianca Mariah Bell, 72,55. Românca Julia Sauter a terminat pe locul 19, cu 58,07 puncte, primele 24 obţinând calificarea pentru programul liber de vineri.

Cele trei mari absenţe ruse de la feminin sunt Ana Şcerbakova, campioana olimpică şi mondială en titre, Kamila Valieva, campioana europeană en titrem, şi Alexandra Trusova, vicecampioana olimpică şi medaliată cu bronz la Mondialele de anul trecut.

În proba de perechi, desfăşurată fără campionii mondiali şi europeni Anastasia Mişina/Aleksandr Galiamov şi fără vicecampionii olimpici Evghenia Tarasova/Vladimir Morozov, dar şi în absenţa campionilor olimpici en titre, chinezii Sui Wenjing/Han Cong, primele două locuri după programul scurt au fost ocupate de americani. Alexa Knierim şi Brandon Frazier s-au clasat pe primul loc, cu 76,88 puncte, fiind urmaţi de compatrioţii Ashley Cain-Gribble/Timothy Leduc, 75,85 puncte, podiumul fiind completat de japonezii Riku Miura/Ryuichi Kihara, cu 71,58 puncte.

Perechea ucraineană Sofia Golicenko/Artem Darenski, ajunsă la Montpellier după un periplu de şase zile, venind de la Dnipro, a fost primită cu ovaţii în programul scurt de miercuri. Cei doi ucraineni s-au clasat pe locul 13 şi au obţinut calificarea pentru programul liber, însă nu vor evolua joi din cauza lipsei de antrenamente, precizează AFP.

Federaţia Internaţională de Patinaj (ISU) a urmat recomandarea făcută de Comitetul Internaţional Olimpic şi a exclus sportivii ruşi şi belaruşi din competiţiile pe care le organizează, din cauza invaziei trupelor ruse în Ucraina.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Mihai Covaliu: Nu ştiu în scrimă să mai fi avut un astfel de caz de dopaj precum al Mariei Boldor

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a declarat, la Gala Sportivul Anului 2022, care are loc...

România, locul 4 la snowboard la Festivalul Olimpic al Tineretului European 2023

Echipa de snowboard a României a reușit o performanță extraordinară în a cincea zi a Festivalului Olimpic al...

Ladislau Boloni: Metz rămâne un club care formează jucători

FC Metz rămâne un club care formează jucători, a declarat românul Ladislau Boloni, antrenorul echipei franceze, în opinia...

Ministrul Novak, despre cazul de dopaj al Mariei Boldor: Fiecare sportiv e răspunzător pentru ceea ce are în corp

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a declarat, la Gala Sportivul Anului 2022, care are loc la Opera Naţională, că...