Patinaj artistic: Japoneza Sakamoto, lider după programul scurt la CM 2022; românca Julia Sauter, locul 19

Data:

Japoneza Kaori Sakamoto este lider în concursul individual feminin după programul scurt, desfăşurat miercuri la Campionatele Mondialede patinaj artistic de la Montpellier, în timp ce românca Julia Sauter a ocupat locul 19 şi s-a calificat pentru programul liber, anunță Agerpres.

În absenţa sportivelor ruse, Sakamoto, medaliată cu bronz la JO 2022, a ocupat primul loc, cu 80,32 puncte, nou record personal, fiind urmată de belgianca Loena Hendrickx, cu 75,00 de puncte, şi de amerianca Mariah Bell, 72,55. Românca Julia Sauter a terminat pe locul 19, cu 58,07 puncte, primele 24 obţinând calificarea pentru programul liber de vineri.

Cele trei mari absenţe ruse de la feminin sunt Ana Şcerbakova, campioana olimpică şi mondială en titre, Kamila Valieva, campioana europeană en titrem, şi Alexandra Trusova, vicecampioana olimpică şi medaliată cu bronz la Mondialele de anul trecut.

În proba de perechi, desfăşurată fără campionii mondiali şi europeni Anastasia Mişina/Aleksandr Galiamov şi fără vicecampionii olimpici Evghenia Tarasova/Vladimir Morozov, dar şi în absenţa campionilor olimpici en titre, chinezii Sui Wenjing/Han Cong, primele două locuri după programul scurt au fost ocupate de americani. Alexa Knierim şi Brandon Frazier s-au clasat pe primul loc, cu 76,88 puncte, fiind urmaţi de compatrioţii Ashley Cain-Gribble/Timothy Leduc, 75,85 puncte, podiumul fiind completat de japonezii Riku Miura/Ryuichi Kihara, cu 71,58 puncte.

Perechea ucraineană Sofia Golicenko/Artem Darenski, ajunsă la Montpellier după un periplu de şase zile, venind de la Dnipro, a fost primită cu ovaţii în programul scurt de miercuri. Cei doi ucraineni s-au clasat pe locul 13 şi au obţinut calificarea pentru programul liber, însă nu vor evolua joi din cauza lipsei de antrenamente, precizează AFP.

Federaţia Internaţională de Patinaj (ISU) a urmat recomandarea făcută de Comitetul Internaţional Olimpic şi a exclus sportivii ruşi şi belaruşi din competiţiile pe care le organizează, din cauza invaziei trupelor ruse în Ucraina.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Ciclism: Primoz Roglic, primul sloven care a câştigat Turul Italiei

Primoz Roglic (Jumbo-Visma) a devenit duminică primul ciclist din Slovenia care a câştigat Turul Italiei, în timp ce...

Fotbal: PSG şi-a asigurat titlul în Ligue 1 la capătul penultimei etape din campionat

PSG şi-a asigurat un nou titlu în Ligue 1 sâmbătă seara, la finalul meciului din etapa a 37-a,...

Canotaj: Medalie de aur pentru România, în proba de dublu rame feminin, la Europene

Româncele Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel au câştigat medaliile de aur în proba de dublu rame feminin, sâmbătă,...

Tenis: Tsitsipas, calificare extrem de dificilă în turul 2 la Roland Garros

Jucătorul grec de tenis Stefanos Tsitsipas (5 ATP, favorit nr. 5) s-a calificat duminică după un meci extrem...