(P) Cum putem înțelege taxele de la poker

Data:

Taxa la poker, numită în engleză rake, este una dintre primele aspecte pe care trebuie să le învățați chiar înainte de a vedea prima carte pe masa de joc. Dacă intenționați să faceți bani din poker și să jucați cu succes, înțelegerea modului în care funcționează taxa sau comisionul și cum să o folosiți în avantajul dumneavoastră este la fel de esențială ca înțelegerea cerințelor de pariere la rotiri gratuite fără depunere 2023. În acest articol, vom explora diferitele tipuri de taxe la poker, inclusiv cele bazate pe procentaj, cele legate de mărimea potului, taxele colectate în funcție de timp și cele aplicate în turnee.

Vom discuta, de asemenea, cum să calculați taxele, cum afectează profitul și cum să vă adaptați strategia și gestionarea bankroll-ului în consecință. Până la finalul acestui articol, veți avea o mai bună înțelegere a pokerului și veți ști cum să vă optimizați strategia pentru a maximiza profiturile.

Cum calculează cazinourile taxa la Poker

În primul rând, ce reprezintă taxa de rake la poker? Taxa de rake este suma pe care cazinoul o reține din fiecare pot într-un joc de poker pentru a acoperi costurile de operare ale jocului, cum ar fi salariile dealerilor, pachetele de cărți, și profitul, evident.

Cazinourile calculează, în general, taxa la poker în funcție de un procent din mărimea potului, până la o anumită sumă maximă. Procentul din pot luat drept taxa variază în funcție de cazinou și de varianta de poker jucată, situându-se de obicei între 2,5% și 10%. De exemplu, să presupunem că jucați un joc de Texas Hold’em cu blind-uri 10/20 de lei la un cazinou unde taxa este de 10% din pot, cu un maxim de 50 de lei. Dacă potul are o valoare de 100 de lei, cazinoul va reține 10 lei drept taxă.În cazul unui pot de 500 de lei, cazinoul va percepe taxa maximă de 50 de lei.

Este important de menționat că cazinourile pot folosi diferite metode de calcul a taxei la poker. Cu toate că procentul din pot este cea mai obișnuită metodă, există și alte formule de calcul pentru taxa de rake la poker. Prin urmare, este esențial să vă familiarizați cu structura de taxare la cazinoul la care jucați.

Rake Bazat pe Pot

Rake-ul bazat pe pot se referă la taxa percepută de o cameră de poker sau un site de poker online în funcție de mărimea potului. În loc să perceapă un procent din pot ca comision, acest tip de rake reprezintă o sumă fixă oprită din pot odată ce acesta atinge o anumită mărime. De exemplu, o cameră de poker poate avea o taxă de rake de 10 lei pentru orice pot care depășește suma de 200 de lei. Cu alte cuvinte, cazinoul nu percepe nicio taxă dacă mărimea potului este mai mică de 200 de lei. Pe măsură ce potul crește, cazinoul va percepe câte 10 lei odată ce potul atinge fiecare prag următor.

Taxa pe Durată

Unele cazinouri percep jucătorilor o sumă fixă pentru fiecare oră petrecută la o masă de poker, indiferent de mărimea potului. Acest tip de taxă este una dintre cele mai comune terminologii folosite în lumea pokerului.

Taxa pe durată, cunoscută și sub numele de „time charge” în engleză, este percepută de o cameră de poker în funcție de timpul petrecut la o masă, în loc de mărimea potului. De exemplu, o cameră de poker poate percepe 5 lei pentru fiecare jumătate de oră de joc la o masă. Indiferent dacă câștigați sau pierdeți bani în acea perioadă, tot trebuie să plătiți taxa.

Această formă de taxă este de obicei utilizată în jocurile de poker cu mize mari sau în turneele de poker.

Taxa în Turnee

Când organizează turnee de poker, cazinourile pot percepe o taxă fixă sau un procentaj din buy-in ca taxă de rake pentru mesele de joc.

De exemplu, dacă un turneu are un buy-in de 100 de lei și o taxă de 10%, costul total de intrare în turneu va fi de 110 lei.Taxa de rake în turnee este de obicei mai mică decât taxa la jocurile cash, în principal pentru că jucătorii de turnee au deja investit sume semnificative pentru a participa la turneu și să își arate abilitățile.

Fără Taxă sau Taxă Redusă:

Situația în care o cameră de poker sau un site de poker online nu percepe o taxă de rake sau percepe o taxă de rake mai mică decât cea obișnuită se numește „fără taxă de rake” sau „taxă de rake redusă.”

Situațiile fără taxa de rake sunt relativ rare, fiind situații în care site-urile de poker online o oferă ca promoție pentru a atrage noi jucători sau pentru a încuraja jucătorii existenți să joace mai mult. Uneori, o cameră de poker poate oferi o perioadă „fără taxă de rake,” în care nu se percepe nicio taxă de rake pentru o anumită perioadă.

Taxa de rake redusă se referă la situația în care o cameră de poker sau un site de poker online percepe o taxă de rake mai mică decât cea obișnuită. Aceasta poate fi o caracteristică permanentă a camerei de poker sau o promoție temporară.

În general, tipul de taxă de rake va depinde de politica și reglementările specifice ale cazinoului. Indiferent de tipul de taxă de rake, este important să fiți întotdeauna conștienți de tipul și cuantumul taxei de rake percepute din fiecare pot, deoarece aceasta poate afecta semnificativ profitabilitatea dumneavoastră.

Ce este limitarea taxei?

Limitele de taxă de rake la poker se referă la suma maximă pe care o cameră de poker sau un site de poker online o va percepe dintr-un singur pot. Aceste limite de taxă de rake sunt folosite de obicei în jocurile de poker cu mize mari pentru a preveni ca taxa de rake să devină prea mare și să descurajeze jucătorii să participe.

De exemplu, dacă un site de poker are o taxă de 5% cu o limită de 30 de lei, suma maximă de taxă de rake care poate fi percepută dintr-un singur pot este de 30 de lei. Dacă mărimea potului este de 600 de lei sau mai mare, taxa de rake va fi tot de 30 lei. Cu toate acestea, dacă mărimea potului este mai mică de 600 de lei, taxa de rake va fi mai mică de 30 lei, în funcție de comisionul de 5%.

Limitele de taxă de rake previn ca comisionul să devină prea mare, ceea ce ar face jocul mai puțin profitabil pentru jucători. Fără o limită de taxă de rake, site-ul de poker ar putea percepe o taxă nelimitată din orice pot, descurajând jucătorii să participe la jocuri cu mize mari.

Concluzie

Comisionul sau taxa la poker joacă un rol esențial în conturarea dinamicii oricărui joc, având un impact semnificativ atât asupra jucătorilor, cât și asupra întregului joc. Ca o taxă percepută de către cazinou, comisionul de poker afectează rentabilitatea și deciziile strategice ale participanților. Ratele de comision mai mari pot diminua câștigurile potențiale și schimba calculul riscurilor și recompenselor, putând descuraja anumite stiluri de joc. Așadar, înțelegerea comisionului de poker și utilizarea sa în avantajul propriu poate face diferența între succes și nereușită în acest joc de noroc fascinant.

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Dragoș Bolbose, noul vicepreședinte al FR Judo. Marius Vizer ia bătaie din nou de la Cozmin Gușă!

"Astăzi s-au organizat alegeri pentru funcția de vicepreședinte la Federația Română de Judo, fiind convocată Adunarea Generală Ordinară...

Covaliu (COSR): Vrem un wild-card pentru Simona Halep la JO de la Paris

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat, joi, că instituţia pe care o conduce...

Hochei pe gheaţă: Corona Braşov, campioană în Erste Liga

Corona Braşov a câştigat în premieră competiţia regională de hochei pe gheaţă Erste Liga, după ce a învins...

Volei feminin: CSO Voluntari, în finala campionatului pentru prima oară

CSO Voluntari 2005 s-a calificat în premieră în finala Diviziei A1 la volei feminin, după ce a învins-o...