O echipă de fotbal din liga a 4-a tunisiană a rămas fără jucători după ce toți au fugit în Europa

Data:

Un club de fotbal care evoluează în liga a patra a campionatului tunisian şi-a suspendat activităţile după emigrarea ilegală a aproximativ treizeci de jucători ai săi în Europa, a anunţat marţi preşedintele grupării, Jamil Meftahi, scrie AFP, scrie Agerpres.

În ultimii trei ani, nu mai puţin de 32 de jucători de la clubul de amatori Ghardimaou au emigrat ilegal în Europa, a declarat, pentru AFP, Meftahi.

Am oprit activitatea şi am suspendat meciurile acum 20 de zile”, a menţionat acesta.

El a pus “exodul” pe seama “lipsei de resurse financiare”.

“Nu putem cumpăra echipament, tricouri, încălţăminte sportivă. Jucătorii nu beneficiază de niciun fel de subvenţii financiare”, a arătat acesta.

Conform preşedintelui clubului, majoritatea jucătorilor, cu vârste cuprinse între 17 şi 22 de ani, au ajuns în Europa “fie pe mare, fie mergând în Serbia (ţară pentru care tunisienii nu aveau nevoie de vize până de curând) şi apoi traversând ilegal graniţele în alte ţări”.

“Suspendarea activităţilor clubului va rămâne în vigoare până când vom găsi o soluţie cu Federaţia tunisiană de fotbal”, a adăugat Meftahi.

Ghardimaou este un oraş de graniţă cu Algeria, situat în nord-vestul ţării, o zonă marginală care depinde foarte mult de agricultură.

În ultimii ani, emigrarea clandestină a sportivilor tunisieni a devenit din ce în ce mai frecventă.

La mijlocul lunii februarie, clubul Avenir Sportif din Rejiche a anunţat că portarul de rezervă Khalil Zaouli, un tânăr de 19 ani, a emigrat ilegal în Italia, din cauza “dificultăţilor financiare ale clubului”.

Tunisia, ale cărei porţiuni de coastă se află la mai puţin de 150 de kilometri de insula italiană Lampedusa, înregistrează regulat încercări ale migranţilor, în principal din ţările africane subsahariane, de a pleca în Italia.

În ultimii ani, confruntaţi cu o situaţie economică şi socială care s-a deteriorat şi mai mult de la lovitura de stat de acum un an şi jumătate a preşedintelui Kais Saied, mii de tunisieni au părăsit ţara ilegal pe mare.

Potrivit Ministerului de Interne italian, peste 14.000 de migranţi au sosit în Italia de la începutul anului, faţă de puţin peste 5.300 în aceeaşi perioadă a anului trecut şi 4.300 în 2021.

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Edward Iordănescu: Belgia e un adversar colosal

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Edward Iordănescu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută în...

Fotbal – EURO 2024: Albanezul Daku regretă scandările de la finalul meciului cu Croaţia

Mirlind Daku, fotbalistul naţionalei Albaniei, şi-a cerut scuze vineri pentru că a proferat scandări îndreptate împotriva Macedoniei de...

Tenis: Germanul Zverev, în semifinale la Halle

Jucătorul german de tenis Alexander Zverev, locul 4 mondial, favorit numărul 2, s-a calificat vineri în semifinalele turneului...

EURO 2024: Jucătorii Ucrainei au arătat o altă stare de spirit, a spus Rebrov după victoria cu Slovacia

Fotbaliştii naţionalei Ucrainei au arătat o altă stare de spirit faţă de meciul pierdut luni împotriva României, a...