Noi comisii, de siguranţă şi sănătate mentală, la Federația Internațională de Gimnastică

Data:

Federaţia Internaţională de Gimnastică (FIG) a creat noi comisii de lucru şi a adăugat noi funcţii pe lângă cele existente pentru a aborda probleme precum protejarea sportivilor de agresiune, sănătatea mentală a gimnastelor sau îmbătrânirea populaţiei, informează agenţia EFE, potrivit Agerpres.

Preşedintele FIG, japonezul Morinari Watanabe, a împărţit în nouă comisii funcţia responsabilă de face din sport „nu doar un divertisment, ci şi un factor de schimbare socială într-o societate mai bună”.

„S-a produs o schimbare majoră în importanţa valorilor şi trebuie să îmbrăţişăm această tendinţă în favoarea unei mai mari solidarităţi, egalităţi şi prietenii. În acest sens, atenţia nu trebuie îndreptată doar asupra sportivilor de elită, ci asupra tuturor, în special a celor vârstnici”, a afimat Watanabe.

Comisiile de lucru ale FIG vor fi: antidoping, medicală şi sănătate mentală; aparate; sportivi; educaţie; marketing, branding şi televiziune; parkour; egalitate de gen; sprijin pentru ţările în curs de dezvoltare; salvgardare.

În plus, vor exista grupuri de lucru specifice dedicate, printre altele, modului în care gimnastica poate îmbunătăţi sănătatea persoanelor în vârstă, precum şi reformarea sistemului electoral al federaţiei şi inovarea competiţiei.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Ciclism: Belgianul Julian Mertens, în comă artificială după un accident la antrenament

În urma unui accident de antrenament petrecut miercuri, ciclistul belgian Julian Mertens (Bingoal WB) a fost plasat în...

Tenis: Meci-maraton la Roland-Garros, la simplu masculin – Altmaier l-a învins pe Sinner în cinci ore şi jumătate

Germanul Daniel Altmaier, locull 79 ATP, s-a calificat, joi, în turul trei al turneului de grand slam de...

Câștigător a două etape în Turul Italiei, ciclistul sloven Jan Polanc se retrage prematur la 31 de ani cu iregularități ale ritmului cardiac

Mulți, mulți sportivi apți fizic pentru efortul competițional au decedat după începerea în decembrie 2020 a campaniei de...

Orădeanul Kiraly Balint, medaliat la Campionatul balcanic de juniori, mort la doar 22 de ani

Tânărul atlet Király Bálint, în vârstă de doar 22 de ani, a încetat din viață, după o luptă...