Noi comisii, de siguranţă şi sănătate mentală, la Federația Internațională de Gimnastică

Data:

Federaţia Internaţională de Gimnastică (FIG) a creat noi comisii de lucru şi a adăugat noi funcţii pe lângă cele existente pentru a aborda probleme precum protejarea sportivilor de agresiune, sănătatea mentală a gimnastelor sau îmbătrânirea populaţiei, informează agenţia EFE, potrivit Agerpres.

Preşedintele FIG, japonezul Morinari Watanabe, a împărţit în nouă comisii funcţia responsabilă de face din sport „nu doar un divertisment, ci şi un factor de schimbare socială într-o societate mai bună”.

„S-a produs o schimbare majoră în importanţa valorilor şi trebuie să îmbrăţişăm această tendinţă în favoarea unei mai mari solidarităţi, egalităţi şi prietenii. În acest sens, atenţia nu trebuie îndreptată doar asupra sportivilor de elită, ci asupra tuturor, în special a celor vârstnici”, a afimat Watanabe.

Comisiile de lucru ale FIG vor fi: antidoping, medicală şi sănătate mentală; aparate; sportivi; educaţie; marketing, branding şi televiziune; parkour; egalitate de gen; sprijin pentru ţările în curs de dezvoltare; salvgardare.

În plus, vor exista grupuri de lucru specifice dedicate, printre altele, modului în care gimnastica poate îmbunătăţi sănătatea persoanelor în vârstă, precum şi reformarea sistemului electoral al federaţiei şi inovarea competiţiei.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Polo: CSA Steaua, la al 20-lea titlu de campioană naţională

CSA Steaua Bucureşti a cucerit al 20-lea său titlu de campioană naţională la polo pe apă, după ce...

Fotbal: Universitatea Craiova va juca barajul pentru Conference League

Universitatea Craiova a învins-o pe Sepsi OSK Sfântu Gheorghe cu scorul de 3-2 (0-1), sâmbătă, pe teren propriu,...

Fotbal: CFR Cluj, vicecampioană a României

CFR Cluj e noua vicecampioană a României după ce a surclasat-o pe Farul Constanţa cu scorul de 5-1...

Formula 1: Oscar Piastri (McLaren) s-a impus în ultima sesiune de antrenamente libere de la Imola

Pilotul australian Oscar Piastri (McLaren) a dominat cea de-a treia ultima sesiune de antrenamente libere din cadrul Marelui...