Noi comisii, de siguranţă şi sănătate mentală, la Federația Internațională de Gimnastică

Data:

Federaţia Internaţională de Gimnastică (FIG) a creat noi comisii de lucru şi a adăugat noi funcţii pe lângă cele existente pentru a aborda probleme precum protejarea sportivilor de agresiune, sănătatea mentală a gimnastelor sau îmbătrânirea populaţiei, informează agenţia EFE, potrivit Agerpres.

Preşedintele FIG, japonezul Morinari Watanabe, a împărţit în nouă comisii funcţia responsabilă de face din sport „nu doar un divertisment, ci şi un factor de schimbare socială într-o societate mai bună”.

„S-a produs o schimbare majoră în importanţa valorilor şi trebuie să îmbrăţişăm această tendinţă în favoarea unei mai mari solidarităţi, egalităţi şi prietenii. În acest sens, atenţia nu trebuie îndreptată doar asupra sportivilor de elită, ci asupra tuturor, în special a celor vârstnici”, a afimat Watanabe.

Comisiile de lucru ale FIG vor fi: antidoping, medicală şi sănătate mentală; aparate; sportivi; educaţie; marketing, branding şi televiziune; parkour; egalitate de gen; sprijin pentru ţările în curs de dezvoltare; salvgardare.

În plus, vor exista grupuri de lucru specifice dedicate, printre altele, modului în care gimnastica poate îmbunătăţi sănătatea persoanelor în vârstă, precum şi reformarea sistemului electoral al federaţiei şi inovarea competiţiei.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

FC Hermannstadt s-a calificat cu emoţii în grupele Cupei României

FC Hermannstadt, revelaţia debutului de sezon în Superligă, s-a calificat cu emoţii în grupele Cupei României la fotbal,...

Selecţionerul Devis Mangia, suspendat de la „cârma” naţionalei Maltei, neagă acuzaţiile de hărţuire sexuală

Antrenorul italian Devis Mangia, suspendat din funcţia de selecţioner al naţionalei de fotbal a Maltei de Federaţia de...

Ana Bogdan a învins-o pe Irina Begu şi s-a calificat în semifinale la Parma

Ana Bogdan (53 WTA, favorită nr. 6) s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la Parma (Italia), dotat...

Gabriela Lee s-a oprit în sferturile probei de dublu la Parma

Perechea româno-americană Gabriela Lee/Alycia Parks a fost învinsă de cuplul Ingrid Gamarra Martins (Brazilia)/Nuria Parrizas Diaz (Spania), cu...