Neymar, cel mai bine plătit jucător de la PSG, cu 4 milioane de euro luna

Data:

Salariul mediu lunar brut al jucătorilor echipei Paris Saint-Germain se ridică la 990.000 de euro, în timp ce atacantul brazilian Neymar este cel mai bine plătit jucător din lot, cu peste 4 milioane de euro lunar, conform estimărilor cotidianului L’Equipe, citat de Agerpres.

Paris Saint-Germain, liderul campionatului Franţei, eliminat din Liga Campionilor în faza optimilor de finală de Real Madrid, este clubul care acordă cele mari retribuţii jucătorilor şi staff-ului tehnic din Franţa.

În clasamentul salariilor jucătorilor din Ligue 1 stabilit de L’Equipe, primele 14 locuri sunt ocupate de componenţi de la PSG, club controlat din 2011 de fondul qatarian Qatar Investment Authority (QIA).

Neymar domină acest clasament cu salariul său lunar brut de 4.083.000 de euro, urmat de starul argentinian Lionel Messi, venit în vară de la FC Barcelona (3.375.000 euro) şi Kylian Mbappe (2.220.000 euro), care se află la final de contract.

Conform aceloraşi cifre publicate de L’Equipe, jucătorul cel mai bine plătit din Europa, în afara Franţei, este portughezul Cristiano Ronaldo (Manchester United), care încasează 2,6 milioane de euro lunar.

Salariul mediu de la PSG se ridică la 990.000 euro, în timp ce pentru toate celelalte echipe din Ligue 1, acesta este de 100.000 de euro, conform calculelor L’Equipe.

După PSG, cluburile cele mai cheltuitoare în materie de salarii sunt Olympique Marseille (salariu mediu brut de 226.000 de euro), AS Monaco (185.000 de euro), Nice (130.000 de euro) şi Olympique Lyon (120.000 de euro).

Conform L’Equipe, masa salarială a cluburilor se ridică în acest sezon la 1,73 miliarde de euro, faţă de 1,38 miliarde de euro în 2018-2019, în timp ce veniturile globale din Ligue 1 au scăzut cu 29 la sută începând din martie 2020, din cauza pandemiei de Covid-19 şi a drepturilor TV mai mici.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

România se menţine pe locul 20 în clasamentul mondial al naționalelor de rugby

Selecţionata României se menţine pe locul 20 în clasamentul mondial al echipelor naţionale masculine de rugby, dat publicităţii...

Parchetul spaniol cere ca Dani Alves să rămână în închisoare pentru un presupus viol

Parchetul s-a opus deciziei Tribunalului din Barcelona de punere în libertate a fotbalistului brazilian Dani Alves, considerând că...

Farul a câştigat procesul la TAS şi va putea primi licenţa pentru sezonul 2023-2024 al cupelor europene

Clubul de fotbal Farul Constanţa a câştigat procesul la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne privind licenţa...

Manchester City, acuzat de peste 100 de încălcări ale regulilor financiare din Premier League

Premier League, organizatorul primei ligi engleze de fotbal, a acuzat clubul Manchester City de peste 100 de încălcări...