Mureş: Cei mai buni jucători de Teqball din România, la turneul de calificare pentru Campionatul Mondial

Data:

Cei mai buni jucători de Teqball din ţară participă la Târgu Mureş, timp de două zile, la turneul de calificare pentru Campionatul Mondial de Teqball 2022, iar câştigătorii vor fi selectaţi în lotul care va reprezenta România la cea de-a V-a ediţie a întrecerii mondiale, care va fi găzduită de oraşul german Nurnberg, potrivit Agerpres.

În weekend, Sala de Sport ‘Dr. Anton Pongrácz’ din cadrul campusului UMFST găzduieşte turneul de calificare pentru Campionatul Mondial de Teqball din Nurnberg, Germania, din perioada 23-27 noiembrie 2022.

„La acest turneu participă cei mai buni jucători de Teqball din ţară, concurând la probele de simplu masculin şi feminin, dublu masculin şi feminin şi dublu mixt. Între concurenţii de la probele de simplu şi dublu masculin va fi si Györgydeák Apor, actualul nr. 2 mondial. În urma punctelor acumulate în competiţiile lunii septembrie, în clasamentul care urmează a fi publicat la începutul lunii octombrie, acesta va deveni numărul 1 mondial în proba de simplu masculin. Finalişti din proba de dublu masculin de la ultimul Campionat Mondial, considerat main-event-ul unei competiţii de Teqball, Ilyés Szabolcs şi Györgydeák Apor vor concura din nou la Târgu Mureş, pentru a accede din nou şi la această probă, la Campionatul Mondial din acest an”, a arătat Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” din Târgu Mureş, într-un comunicat de presă.

Potrivit comunicatului, la probele de dublu feminin şi dublu mixt vor concura şi sportivele din cadrul echipei Transilvania Teqball Team Târgu Mureş, Barabási Kinga şi Dako Katalin, medaliate cu bronz la proba de dublu feminin la Campionatul Mondial de la Gliwice, din decembrie 2021.

Duminică, Federaţia Română de Teqball a precizat că la competiţia de la Târgu Mureş s-au înscris 33 de sportivi la cele 5 probe: simplu şi dublu masculin, simplu şi dublu feminin, dublu mixt, iar câştigătorii celor 5 probe vor reprezenta România la Campionatul Mondial.

Evenimentul este organizat de către Federaţia Română de Teqball, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” Târgu Mureş, Consiliul Judeţean Mureş, Hotel Grand, Jidvei, BS Guarding.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Croaţia învinge Brazilia la loviturile de departajare şi se califică în semifinalele Cupei Mondiale

Selecţionata Croaţiei, vicecampioana mondială, a învins formaţia Braziliei cu scorul de 4-2 la loviturile de departajare şi s-a...

A cincea victorie consecutivă pentru Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe în EuroCup

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe a reuşit a cincea sa victorie consecutivă în competiţia feminină de baschet FIBA EuroCup, 80-71...

Dinamo a terminat la egalitate cu PPD Zagreb în Liga Campionilor

Dinamo Bucureşti a terminat la egalitate cu echipa croată PPD Zagreb, 27-27 (14-13), în Sala Polivalentă din Capitală,...

Jaqueline Cristian, învinsă în optimile turneului WTA de la Angers

Jaqueline Cristian a fost învinsă de americanca Alycia Parks, cu 6-4, 6-4, în optimile de finală ale turneului...