MotoGP: Marc Marquez revine în competiţie cu ocazia Grand Prix-ului de la Austin

Data:

Pilotul spaniol Marc Marquez, sextuplu campion mondial de MotoGP, a primit acordul medicilor pentru a reveni în competiţie, în urma căzăturii suferite înaintea Marelui Premiu al Indoneziei, urmând să ia parte în acest weekend la Grand Prix-ul Americilor de la Austin (Texas), a anunţat miercuri echipa Honda, citată de AFP, potrivit Agerpres.

Confruntat de atunci cu probleme de vedere, Marquez „a primit autorizaţia de la echipa sa medicală” pentru a participa la cursa din Texas, după ce a ratat două Mari Premii în urma accidentului din Indonezia.

„Sunt foarte fericit să revin. Este grozav să mă întorc, mai ales pe unul dintre circuitele mele preferate. Indiferent de situaţie, îmi place într-adevăr să concurez în Texas, de unde am nişte amintiri extraordinare”, a precizat pilotul iberic într-un comunicat al echipei sale.

În vârstă de 29 ani, Marc Marquez a cucerit de şase ori titlul la clasa regină a motociclismului viteză între 2013 şi 2019. El şi-a fracturat braţul drept în primul Mare Premiu din 2020 şi a ratat apoi întregul sezon din cauza complicaţiilor apărute. În 2021, spaniolul a suferit o nouă căzătură, în timpul unui antrenament la motocros, în urma căruia a ratat ultimele două curse ale anului, din cauza unei probleme de diplopie (vedere dublă), de această dată.

Pe 20 martie, Marquez a căzut puternic în timpul încălzirii şi a declarat forfait cu câteva ore înaintea Marelui Premiu al Indoneziei, reapărându-i cu această ocazie problemele de vedere.

Absent în Argentina, săptămâna trecută, el speră să-şi relanseze sezonul în Statele Unite, la Austin, unde a câştigat şapte dintre ultimele opt ediţii ale Grand Prix-ului Americilor, inclusiv cea de anul trecut (ediţia 2020 a fost anulată din cauza pandemiei).

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

David Popovici, despre posibilitatea de a pleca din ţară: Nu ştiu ce îmi rezervă viitorul

Dublul campion mondial şi european la înot David Popovici a afirmat, referitor la posibilitatea ca el să plece...

Mihai Covaliu: Nu ştiu în scrimă să mai fi avut un astfel de caz de dopaj precum al Mariei Boldor

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a declarat, la Gala Sportivul Anului 2022, care are loc...

România, locul 4 la snowboard la Festivalul Olimpic al Tineretului European 2023

Echipa de snowboard a României a reușit o performanță extraordinară în a cincea zi a Festivalului Olimpic al...

Ladislau Boloni: Metz rămâne un club care formează jucători

FC Metz rămâne un club care formează jucători, a declarat românul Ladislau Boloni, antrenorul echipei franceze, în opinia...