Ministrul Sportului, Eduard Novak, a declarat, că CSA Steaua ar trebui să permită organizarea meciurilor de fotbal pe stadionul din Bulevardul Ghencea, „indiferent cine intră acolo”, pentru a diminua pierderile cauzate de întreţinerea arenei, anunță Agerpres.
„Nu am discutat cu cei de la CSA, dar asta este poziţia mea. Ei trebuie să organizeze meciuri, indiferent de cine intră acolo. Doar gazonul costă 30.000 de euro”, a spus Novak, într-o conferinţă de presă, întrebat dacă echipei de fotbal FCSB ar trebui să i se permită să evolueze la meciurile de pe teren propriu pe stadionul Steaua.
Novak spune că întreţinerea bazelor sportive costă foarte mult şi banii din închirierea lor ar putea contribui la diminuarea cheltuielilor.
„Întreţinerea acestor baze sportive costă foarte mult. Trebuie să ajungem să găsim modalitatea prin care să aducem venituri şi veniturile astea sunt meciuri, evenimente, să fie cât mai folosit, pentru că aşa avem bani pentru a le întreţine şi nu mai ajungem ca bazele sportive pe care le inaugurăm să ajungă în paragină peste 20 de ani”, a mai spus Eduard Novak.
La finalul anului trecut, USR a iniţiat un proiectul de lege privind transparenţa utilizării bazelor sportive publice, care a primit aviz pozitiv la Camera Deputaţilor.
Novak a calificat atunci drept normală decizia Parlamentului României ca Stadionul Steaua să-şi deschidă porţile şi altor echipe, în afară de CSA Steaua: ”Este o normalitate cred, cum am considerat şi cu stadionul Arcul de Triumf. O investiţie de 40 de milioane de euro a statului trebuie în primul rând respectată. Dacă se construieşte o asemenea bază sportivă, trebuie folosită şi de alte entităţi. Nu poate doar cineva să stea pe această bază şi s-o folosească numai pentru el. Nu ne permitem, cred, acest lux. Aşa că eu cred că e binevenită”.
Iniţiativa legislativă prevede introducerea unui set de criterii pentru darea în folosinţă a bazelor sportive publice, obligatorii pentru toţi administratorii acestora şi obligaţia administratorilor de a face publice aceste criterii, precum şi tarifele de închiriere şi numele entităţilor care utilizează infrastructura sportivă.
Conducerea echipei de fotbal FCSB şi-a exprimat în mai multe rânduri dorinţa să evolueze pe stadionul din Bulevardul Ghencea, dar s-a lovit de refuz din partea CSA Steaua, pe motiv că există acţiuni în instanţă între cele două cluburi.
Sursa: Agerpres