Luis Castro, fost antrenor la Şahtior Doneţk: „Opriţi războiul, ajunge!”

Data:

Portughezul Luis Castro, fostul antrenor al echipei ucrainene de fotbal Şahtior Doneţk, care dispută vineri finala Cupei Qatarului la cârma formaţiei Al-Duhail, a afirmat că este mai preocupat de situaţia din Ucraina decât de meciul actualei sale echipe, informează cotidianul L’Equipe, citat de Agerpres.

„Când văd la televizor ce se întâmplă, mesajele prietenilor noştri, distrugerile în curs de la Kiev, nu pot să nu fiu afectat. Cum este posibil ca acest lucru să se întâmple într-o ţară liberă, într-un oraş cu peste 4 milioane de locuitori? Desigur, mă preocupă, mai ales că informaţiile vin tot timpul. Dar, în acelaşi timp, pregătesc şi meciul echipei mele, mă dedic”, a spus tehnicianul care s-a aflat timp de aproape de două sezone pe banca tehnică a lui Şahtior Doneţk.

„Se continuă să se spună că se face maximum, dar nu se face. Am acolo prieteni, care au soţii, copii, iar astăzi pentru ei este o chestiune de supravieţuire. Este o chestiune oribilă. Conducătorilor lumii, nu doar din Rusia, ar trebui să le fie ruşine pentru ce se întâmplă. Liderii lumii nu au dreptul să invoce motivele economice sau orice altceva. Nimic nu este mai important decât pacea. Şi sunt surprins că nu se reuşeşte stoparea acestei nebunii. Deci, vă rog, opriţi războiul, ajunge!”, a adăugat tehnicianul în vârstă de 60 de ani, care a părăsit banca echipei ucrainene în urmă cu un an.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Sindicatele jucătorilor din Anglia şi Franţa atacă FIFA în instanţă pentru Mondialul cluburilor

Sindicatele fotbaliştilor profesionişti englezi (PFA) şi francezi (UNFP) au atacat, joi, Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) în faţa...

Desemnarea gazdei JO de iarnă din 2030, condiţionată de garanţiile publice ale statului francez

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a condiţionat desemnarea Alpilor francezi ca gazdă a Jocurilor Olimpice de iarnă din 2030...

Premii record de 50 de milioane de lire sterline la ediţia 2024 a turneului de la Wimbledon

Organizatorii turneului de tenis de Grand Slam de la Wimbledon (1-14 iulie) au anunţat joi premii record de...

EURO 2024: Avancronica meciului de deschidere, Germania – Scoţia

Meciul care va deschide Campionatul European de fotbal - EURO 2024 - va fi cel dintre echipa gazdă,...