Karate: Armand Petrescu (17 ani), aur la juniori, stilul Shito ryu, la Mondialele de la Oradea

Data:

Armand Petrescu (17 ani) a cucerit medalia de aur la Campionatul mondial de karate, stilul Shito ryu (kumite juniori), la categoria +72 kg, în cadrul competiţiei care a avut loc la Oradea.

Concursul s-a desfăşurat sub egida World Sport Shito Ryu Federation şi a Federaţiei Române de Karate, fiind la cea de-a doua ediţie.

„Când am ajuns la Oradea nu eram prea motivat, am zis că ăsta este un campionat mondial dar nu era pe stilul pe care-l practicam eu (Wado-ryu, iar concursul era de Shito-ryu). Nu credeam că o să obţin o performanţă deosebită, însă m-a motivat sensei-ul meu care mi-a spus exact ceea ce trebuia pentru a prinde încredere. Am avut un prim adversar cu care, întâmplător, mă mai antrenasem, eu nu-l cunoaştem foarte bine în luptă, dar în cele din urmă am reușit să trec de primul meci care era deja semifinala. Evident, că am avut câteva dificultăţi (meciul s-a încheiat 4-2). În timp ce așteptam să intru în finală a avut loc şi a doua semifinală care avea să-mi decidă adversarul din ultima confruntare. Am fost surprins să mă lupt cu acelaşi combatant pe care-l avusesem la ultimul concurs, din aprilie, la Campionatele Naţionale de karate interstiluri de la Izvorani. De data aceasta am fost însă foarte precaut şi nu am atacat, meciul s-a încheiat 0-0 şi s-a ajuns la decizia arbitrilor, trei la număr, care mi-au acordat în unanimitate victoria. Antrenorul care a stat la scaun mi-a spus ulterior că juraţii au apreciat faptul că mi-am dominat clar adversarul pe finalul partidei, chiar dacă, în timpul meciului, iniţiativa i-a aparţinut mai mult acestuia”, a declarat, pentru sportalert.ro, Armand Petrescu.

Campionul Armand Petrescu este elev al Liceului „Spiru Haret” din Bucureşti şi o tânără speranţă a karate-ului românesc.

Deşi încă luptător la juniori, el are deja centura neagră cu 2 Dan, fiind pregătit de sensei-ul nipon Nukina Nobuyuki, iar în prezent este şi căpitanul lotului naţional de Wado-ryu.

În plan naţional, Armand Petrescu are deja în palmares 14 medalii de aur, 8 de argint şi două de bronz, obţinute între 2013 şi 2022 la Campionatele naţionale de karate Wado-ryu.

El a participat, de asemenea, la mai multe cupe şi campionate internaţionale rezervate juniorilor unde a obţinut medalii de aur, argint şi bronz, ultima medalie de aur, înaintea celei de la Oradea, fiind câştigată la Europenele de la Skopje (Macedonia), în septembrie anul trecut, la kata echipe juniori.

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Atletism: Campionul olimpic italian Marcell Jacobs se va antrena în Statele Unite pentru JO 2024

Sprinterul italian Marcell Jacobs, campionul olimpic en titre la 100 m, se va antrena sub comanda antrenorului Rana...

Handbal masculin: CSM Bucureşti, la prima sa înfrângere în acest campionat, la Constanţa

CSM Constanţa a învins-o pe CSM Bucureşti cu scorul de 28-26, duminică, pe teren propriu, într-un meci din...

Lupte: Răzvan Pîrcălabu – Sunt ferm convins că ne vom atinge obiectivele privind calificările la JO 2024

Preşedintele Federaţiei Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că este încrezător că obiectivele privind...

Fotbal: Dragoş Iancu (AFC Hermannstadt), după operaţie – În 3-4 luni voi reveni pe teren

Mijlocaşul Dragoş Iancu, de la AFC Hermannstadt, operat luni după o fractură deschisă de peroneu la piciorul stâng,...