Karate: Armand Petrescu (17 ani), aur la juniori, stilul Shito ryu, la Mondialele de la Oradea

Data:

Armand Petrescu (17 ani) a cucerit medalia de aur la Campionatul mondial de karate, stilul Shito ryu (kumite juniori), la categoria +72 kg, în cadrul competiţiei care a avut loc la Oradea.

Concursul s-a desfăşurat sub egida World Sport Shito Ryu Federation şi a Federaţiei Române de Karate, fiind la cea de-a doua ediţie.

„Când am ajuns la Oradea nu eram prea motivat, am zis că ăsta este un campionat mondial dar nu era pe stilul pe care-l practicam eu (Wado-ryu, iar concursul era de Shito-ryu). Nu credeam că o să obţin o performanţă deosebită, însă m-a motivat sensei-ul meu care mi-a spus exact ceea ce trebuia pentru a prinde încredere. Am avut un prim adversar cu care, întâmplător, mă mai antrenasem, eu nu-l cunoaştem foarte bine în luptă, dar în cele din urmă am reușit să trec de primul meci care era deja semifinala. Evident, că am avut câteva dificultăţi (meciul s-a încheiat 4-2). În timp ce așteptam să intru în finală a avut loc şi a doua semifinală care avea să-mi decidă adversarul din ultima confruntare. Am fost surprins să mă lupt cu acelaşi combatant pe care-l avusesem la ultimul concurs, din aprilie, la Campionatele Naţionale de karate interstiluri de la Izvorani. De data aceasta am fost însă foarte precaut şi nu am atacat, meciul s-a încheiat 0-0 şi s-a ajuns la decizia arbitrilor, trei la număr, care mi-au acordat în unanimitate victoria. Antrenorul care a stat la scaun mi-a spus ulterior că juraţii au apreciat faptul că mi-am dominat clar adversarul pe finalul partidei, chiar dacă, în timpul meciului, iniţiativa i-a aparţinut mai mult acestuia”, a declarat, pentru sportalert.ro, Armand Petrescu.

Campionul Armand Petrescu este elev al Liceului „Spiru Haret” din Bucureşti şi o tânără speranţă a karate-ului românesc.

Deşi încă luptător la juniori, el are deja centura neagră cu 2 Dan, fiind pregătit de sensei-ul nipon Nukina Nobuyuki, iar în prezent este şi căpitanul lotului naţional de Wado-ryu.

În plan naţional, Armand Petrescu are deja în palmares 14 medalii de aur, 8 de argint şi două de bronz, obţinute între 2013 şi 2022 la Campionatele naţionale de karate Wado-ryu.

El a participat, de asemenea, la mai multe cupe şi campionate internaţionale rezervate juniorilor unde a obţinut medalii de aur, argint şi bronz, ultima medalie de aur, înaintea celei de la Oradea, fiind câştigată la Europenele de la Skopje (Macedonia), în septembrie anul trecut, la kata echipe juniori.

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Fostul ministru Eduard Novak urează succes românilor care vor participa la Jocurile Olimpice şi Paralimpice

Eduard Novak, fostul ministru al Tineretului şi Sportului, a urat succes tuturor sportivilor români calificaţi la Jocurile Olimpice...

Burleanu (FRF) – Vrem să numim cel mai bun selecţioner cât mai repede posibil

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, marţi, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al FRF, că...

FRF amână 2 meciuri ale Corvinului Hunedoara pentru a-şi schimba forma juridică şi a putea promova

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a aprobat, marţi, cu unanimitate de voturi amânarea primelor două meciuri...

Palestina a cerut Comitetului Internaţional Olimpic excluderea Israelului de la JO 2024

Comitetul Olimpic Palestinian a contactat luni Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) pentru a solicita excluderea sportivilor israelieni care se...