Judo: Cozmin Guşă – Alex Creţ e printre protagonişti la Mondiale, ar putea să o ajute şi pe Florentina Ivănescu

Data:

Preşedintele Federaţiei Române de Judo, Cozmin Guşă, a declarat că Alex Creţ, medaliat cu bronz la Europene, va fi printre protagoniştii concursului de la categoria 90 kg la Campionatele Mondiale de la Abu Dhabi şi că printr-un joc al rezultatelor ar putea să o ajute şi pe Florentina Ivănescu la calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, scrie Agerpres.

„Sunt nişte Campionate Mondiale extrem de tensionate pentru toţi judoka din lume care mai au şanse de calificare la Jocurile Olimpice. Punctele care pot fi obţinute cu o clasare bună la Mondiale pot fi determinante pentru aceste calificări. În ceea ce ne priveşte, îl avem deja pe Alex Creţ printre protagoniştii categoriei 90 de kg, care după ce a confirmat la Europenele de seniori cu medalie, sigur că este printre favoriţi şi la Campionatele Mondiale. El este deja calificat la Jocurile Olimpice, dar orice medalie pe care o ia poate să ajute printr-un concurs de rezultate pentru ca eventual Florentina Ivănescu de la 63 de kg să poată să intre şi ea pe nişte cote de calificare”, a declarat Guşă.

El s-a arătat mulţumit de creşterea arătată de Ivănescu în evoluţiile din ultima perioadă: „Bineînţeles că o clasare bună, sau mai ales o medalie, pentru Florentina Ivănescu o duce către calificarea la Jocurile Olimpice. Este ultima oportunitate. Ea a arătat o creştere de formă la ultimele competiţii care aminteşte de rezultatele ei bune de acum un an şi jumătate – doi ani”.

Cozmin Guşă consideră că delegaţia României la CM ar avea şanse de a obţine medalii şi prin Alexandru Raicu sau Asley Gonzalez.

„În rest, ne batem cu şanse la 73 de kg, de ce nu la sută, prin Asley Gonzalez. Ne-am fi bătut cu şanse şi la categoria 70 kg feminin. Din păcate Serafima Moscalu ratează la mustaţă prezenţa la Jocurile Olimpice, chiar şi din punct de vedere al clasării, pentru că nu poate participa la Mondiale, aflându-se în perioada de refacere după accidentarea din decembrie, de după marele ei succes de la Grand Slam-ul din Japonia. Mergem să ne batem şi le urez mult succes sportivilor noştri”, a adăugat Guşă.

România va fi reprezentată de 9 sportivi la Campionatele Mondiale de judo de la Abu Dhabi: Alexandru Raicu (cat. 73 kg), Ioan Dziţac (cat. 73 kg), Adrian Şulcă (cat. 81 kg), Vlad Vişan (cat. 90 kg), Alex Creţ (cat. 90 kg), Asley Gonzalez (cat. 100 kg) şi Vlăduţ Simionescu (cat. +100 kg), la masculin, iar la feminin de Florentina Ivănescu (cat. 63 kg) şi Amanda Zuaznabar-Torres (cat. 63 kg).

La Mondialele din Emiratele Arabe Unite (19-23 mai) s-au înscris 676 de judoka din 109 ţări, 358 la masculin şi 318 la feminin.
AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Edward Iordănescu: Belgia e un adversar colosal

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Edward Iordănescu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută în...

Fotbal – EURO 2024: Albanezul Daku regretă scandările de la finalul meciului cu Croaţia

Mirlind Daku, fotbalistul naţionalei Albaniei, şi-a cerut scuze vineri pentru că a proferat scandări îndreptate împotriva Macedoniei de...

Tenis: Germanul Zverev, în semifinale la Halle

Jucătorul german de tenis Alexander Zverev, locul 4 mondial, favorit numărul 2, s-a calificat vineri în semifinalele turneului...

EURO 2024: Jucătorii Ucrainei au arătat o altă stare de spirit, a spus Rebrov după victoria cu Slovacia

Fotbaliştii naţionalei Ucrainei au arătat o altă stare de spirit faţă de meciul pierdut luni împotriva României, a...