JO 2024: Thomas Bach, „foarte mulţumit” de pregătiri după ce a vizitat satul olimpic

Data:

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, şi-a exprimat vineri „mulţumirea” legată de starea de pregătire a instalaţiilor olimpice pentru Jocurile de la Paris (26 iulie-11 august), după ce a vizitat satul olimpic la Saint-Denis, relatează AFP, scrie Agerpres.

„Întotdeauna este un moment extraordinar să fii în sat. Aici e locul unde va bate inima Jocurilor Olimpice. Ceea ce putem vedea aici este spectaculos, compact, foarte pragmatic”, a spus Bach după o vizită în sat, la finalul reuniunii Comitetului Executiv al CIO, ce a avut loc la Paris de miercuri până vineri.

„Nu numai eu, ci şi ceilalţi membri ai comitetului executiv al CIO sunt foarte mulţumiţi, foarte satisfăcuţi de sat şi de nivelul de pregătire”, a asigurat Bach.

Aproape 300.000 de metri pătraţi de clădiri sunt acum în picioare şi aproape terminaţi în sat, care trebuie să fie predat oficial la sfârşitul lunii decembrie, cheile urmând să fie înmânate organizatorilor la începutul lunii martie 2024, a amintit Tony Estanguet, preşedintele comitetului de organizare (COJO).

„Termenele sunt respectate perfect”, a afirmat el.

Satul va găzdui mai mult de 14.000 de persoane (sportivi şi membri ai staff-urilor) în timpul JO.

După ce primarul Parisului, Anne Hidalgo, a estimat în urmă cu mai bine de o săptămână că vor exista probleme în transportul public pe durata JO 2024, din cauza numărului insuficient de trenuri în anumite zone, Thomas Bach a evitat să vorbească despre acest subiect.

„COJO este partenerul nostru şi cu ei nu există nicio problemă”, a spus germanul.
AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Fotbal: Messi debutează miercuri în noul sezon al MLS; Inter Miami vizează primul său titlu

Superstarul argentinian Lionel Messi debutează miercuri în noul sezon al Major League Soccer, care se anunţă unul încărcat,...

Handbal feminin: Duel Gloria Buzău – CS Rapid Bucureşti, în sferturile Cupei României

Duelul dintre SCM Gloria Buzău şi CS Rapid Bucureşti se anunţă a fi cel mai echilibrat din sferturile...

Lupte: Răzvan Pîrcălabu (FRL) – Rezultatele de la Europene au fost satisfăcătoare, ne dau speranţe pentru turneele preolimpice

Preşedintele Federaţiei Române de Lupte (FRL), Răzvan Pîrcălabu, a declarat, marţi, pentru Agerpres, că rezultatele sportivilor români la...

Kaiac-canoe: Fostul campion olimpic Vasile Dîba a decedat la vârsta de 69 de ani

Fostul campion olimpic şi mondial la kaiac Vasile Dîba a decedat la vârsta de 69 de ani, informează...