JO 2024: Repetiţie pe Sena cu 50 de ambarcaţiuni, în vederea ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice

Data:

Aproximativ 50 de ambarcaţiuni, care urmează să transporte delegaţiile participante la Jocurile Olimpice de la Paris în timpul ceremoniei de deschidere de pe Sena, au participat la o repetiţie pe fluviu, luni dimineaţă, cu 39 de zile înaintea startului competiţiei, informează AFP.

Această test, desfăşurat între podurile Austerlitz şi Iena, trebuia să se desfăşoare iniţial la începutul lunii aprilie, dar a fost amânat de două ori din cauza debitului excesiv al fluviului, din cauza multiplelor condiţii meteorologice nefavorabile care au afectat regiunea Iles-de-France în această primăvară.

Un prim test a avut loc pe Sena în data de 17 iulie 2023, dar atunci au participat circa patruzeci de bărci.

Pe 24 iunie este programată o o repetiţie generală la care urmează să ia parte toate cele 89 de ambarcaţiuni care vor transporta delegaţiile olimpice la ceremonia de deschidere a JO 2024.

Una dintre marile întrebări se referă la debitul Senei, care creşte odată cu precipitaţiile şi îngreunează navigaţia. ”Debitul râului a scăzut destul de semnificativ şi destul de repede. Cu siguranţă suntem încă la un debit semnificativ, dar începem să fim mult mai aproape de condiţiile observate de obicei în iulie”, a explicat Thierry Reboul, directorul responsabil cu ceremoniile din cadrul Comitetului de organizare Paris-2024.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris urmează să aibă loc în seara zilei de 26 iulie, de-a lungul a şase kilometri pe Sena, într-un format inedit pe care mizează foarte mult autorităţile franceze, organizatorii şi Comitetul Internaţional Olimpic (CIO).
AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Fotbal: CFR Cluj – Dinamo 3-2, în Superligă

CFR Cluj a învins-o dramatic pe Dinamo Bucureşti cu scorul de 3-2 (1-2), duminică seara, pe teren propriu,...

Tenis: Carlos Alcaraz a câştigat turneul de la Wimbledon

Tenismanul spaniol Carlos Alcaraz, numărul 3 mondial, a câştigat duminică al doilea său titlu consecutiv la turneul de...

EURO 2024: Spania, noua campioană a Europei, după 2-1 în finala cu Anglia

Selecţionata Spaniei a câştigat Campionatul European de fotbal - EURO 2024, duminică seara, pe Olympiastadion din Berlin, după...

Repetiţie pentru ceremonia de deschidere a JO de la Paris, prevăzută pe 16 iulie

O repetiţie a ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice pe Sena, recent anulată din cauza debitului mare a...