Sectorul hotelier din Paris a început pregătirile pentru euforia olimpică, în apropierea Jocurilor din această vară, dar şi-a temperat din aşteptări după o prognoză foarte optimistă din urmă cu câteva săptămâni privind impactul economic, informează EFE, scrie Agerpres.
Cazarea la Paris între 26 iulie şi 11 august va continua să fie scumpă, dar cifrele astronomice anunţate în urmă cu câteva luni sunt totuşi departe de realitate, iar odată cu apropierea evenimentului, trendul ar putea fi descendent, consideră experţii în turism.
Deşi se făcea referire, în urmă cu un an, la un preţ mediu de 1.300 de euro pentru o noapte de cazare pe perioada olimpică, directorul Observatorului pentru turism din Paris, Thomas Deschamps, afirmă că media a „scăzut acum la 500 de euro pe noapte”, conform ultimelor studii, dar sectorul hotelier o situează totuşi între 600 şi 650 euro.
Parisul, care găzduieşte cele mai multe hoteluri din lume, cu 200.000 de camere în condiţii normale, va primi, printre participanţi, delegaţii, oficiali şi spectatori, 11 milioane de turişti timp de două săptămâni, dar impactul asupra sectorului va fi mult mai scăzut decât se anticipase, conform expertului.
Din varii motive, cei care vor beneficia de o acreditare vor beneficia de preţurile negociate în urmă cu mai mulţi ani de Comitetul de organizare şi vor evita astfel speculaţiile.
În plus, majoritatea celor care vor veni să asiste la Jocurile Olimpice vor fi în proporţie de 65 la sută francezi, iar 40 la sută rezidenţi din regiunile pariziene.
Un alt element care a redus din aşteptări este faptul că pe durata Jocurilor vor fi mai mulţi turişti olimpici şi mai puţini turişti obişnuiţi care vor vizita capitala Franţei decât în condiţii normale.
Observatorul pentru turism mai adaugă şi că preţurile apartamentelor de închiriat pe termen scurt au fost revizuite în scădere, chiar dacă mai puţin decât în sectorul hotelier.
„Dar Jocurile Olimpice sunt o imagine unică în lume. Este evenimentul cel mai mediatizat al planetei şi ne va permite să arătăm imaginea Parisului, un oraş care se schimbă, care este sustenabil”, a mai precizat Thomas Deschamps.
AGERPRES