Iranul nu a permis prezenţa femeilor la meciul cu Liban, din preliminariile CM 2022

Data:

Iubitoarele fotbalului din Iran nu au putut asista luni la ultimul meci al naţionalei ţării lor în preliminariile Cupei Mondiale 2022, câştigat cu 2-0 în faţa Libanului, după ce autorităţile iraniene au interzis prezenţa femeilor pe stadion la jocul respectiv, informează EFE, potrivit Agerpres.

Pentru acest meci s-au vândut 12.500 de bilete, inclusiv 2.000 pentru femei, însă la ora meciului suporterele nu au avut voie să intre pe stadionul Imam Reza din oraşul sfânt Masshhad, din nord-estul ţării, informează presa iraniană.

Zeci de femei au protestat în afara stadionului împotriva acestei interdicţii, potrivit unui videoclip publicat de ziarul Khabaronline.

„Au spus că femeile pot cumpăra bilete şi pot merge la stadion. Am cumpărat bilete şi acum ne spun că nu putem intra”, a explicat una dintre suporterele respective pentru media semioficială Fars. „Toate femeile care sunt aici au bilete”, a indicat ea.

Autorităţile nu au oferit nicio explicaţie pentru această interdicţie.

Timp de 40 de ani, Republica Islamică Iran nu a permis femeilor să meargă pe stadioane, un tabu care a fost întrerupt în 2019, cu ocazia meciului Iran – Cambodgia, la care au asistat 3.500 de femei, sub presiunea FIFA.

La sfârşitul lunii ianuarie, pentru a doua oară în patru decenii, aproximativ 2.000 de femei au fost lăsate, la Teheran, să asiste la meciul dintre Iran şi Irak, în urma căruia irakienii şi-au asigurat calificarea la Mondialul din Qatar.

Cu ocazia meciului respectiv, una dintre suportere a declarat pentru EFE că speră să nu fie ultima dată când femeilor li se permite să meargă pe stadioane, lucru care în prezent nu mai este clar.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Andrei Burcă: Doare, dar sper să fi învăţat ceva din această experienţă

Fundaşul Andrei Burcă s-a arătat afectat de retrogradarea naţionalei de fotbal a României în Liga C a Ligii...

Edward Iordănescu: E nevoie obligatoriu de o reconfirmare a mea din partea federaţiei

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Edward Iordănescu, a declarat, într-o conferinţă de presă, după ce prima...

George Puşcaş: Trebuie să dăm continuitate jocului de astăzi

Atacantul George Puşcaş a declarat la finalul partidei cu Bosnia-Herţegovina, din Liga Naţiunilor la fotbal, scor 4-1, că...

Filip Jianu a pierdut în ultimul tur al calificărilor la Sofia

Filip Cristian Jianu a fost învins de francezul Ugo Humbert, cu 6-3, 7-6 (3), în ultima rundă a...