Inter şi AC Milan au o nouă soluţie, construcţia unui stadion comun

Data:

Cluburile de fotbal Inter Milano şi AC Milan, care caută de patru ani o soluţie alternativă la stadionul San Siro, au revenit la un proiect de construcţie a unei noi arene pe care s-o folosească împreună, scrie AFP.

Reprezentanţii lui Inter şi AC Milan au fost primiţi recent la Roma de ministrul Culturii, Alessandro Giuli, şi de colegul său de la Sport, Andrea Abodi, să-şi prezinte cea mai recentă idee.

După ce iniţial fiecare club dorea să-şi construiască un stadion propriu, în San Donato Milanese pentru AC Milan şi în suburbiile Rozzano şi Assago pentru Inter, acum se propune construirea unei singure arene pe care să o împartă, ce va fi ridicată lângă stadionul lor actual.

Actualul stadion Giuseppe Meazza, o catedrală de beton cu 80.000 de locuri situată în cartierul San Siro, este depăşit faţă de cerinţele actuale.

Noul proiect prevede construirea unui stadion, a priori cu o capacitate de 60.000 de locuri, pe o parcare şi un parc care în prezent se învecinează cu San Siro care ar urma să fie la rândul său ”remodelat”, parţial demolat, cu crearea de noi facilităţi sportive şi spaţii verzi.

”Toate părţile implicate şi-au exprimat satisfacţia”, s-a bucurat primarul de Milano, Giuseppe Sala, la finalul întâlnirii de la Roma.

Primarul capitalei economice a Italiei este un actor major în această problemă spinoasă. San Siro, pe cale să devină monument catalogat, care nu poate fi deci distrus, aparţine oraşului Milano, la fel ca şi terenul pe care Inter şi AC Milan, foarte discrete în privinţa acestui nou proiect, vor trebui să-l achiziţioneze pentru 200 de milioane de euro.

Suporterii ambelor cluburi sunt îngrijoraţi de proiectul unui ”San Siro 2.0”: capacitatea acestuia ar fi mai mică cu peste 15.000 de locuri decât cea a actualului stadion, cu o creştere semnificativă a numărului de boxe şi tribune privatizate, care sunt foarte profitabile, a căror capacitatea ar fi crescută la 9.000 de locuri, sau chiar 13.500 pentru anumite meciuri.

”Pentru noi, noul stadion trebuie să aibă o capacitate de minim 70.000 de locuri (…), menţinând în acelaşi timp neschimbat numărul de locuri care nu sunt pentru ceea ce am putea numi elita, care poate plăti 1.000 de euro pentru un loc”, a rezumat Giuseppe Munafo, preşedintele AIMC, una dintre principalele asociaţii ale suporterilor AC Milan, deja foarte supărat pe clubul rossonero din cauza creşterii preţului biletelor.

În acest dosar cu multe necunoscute, există o certitudine: orice lucrare va trebui să aştepte cel puţin până în februarie 2026, pentru că San Siro va fi scena ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă din acel an.
AGERPRES

Proiectul jurnalistic sportalert.ro este un proiect susținut de AGI
- o asociație neguvernamentală, apolitică și non-profit.
Depinde și de tine să susții o presă independentă.

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Luka Modric se va alătura în august lui AC Milan

Fotbalistul croat Luka Modric, al cărui transfer la AC Milan a fost anunţat la sfârşitul lunii iunie, se...

Federer s-a întors la Wimbledon pentru a asista la meciurile lui Sinner, Andreeva şi Djokovic

Tenismanul elveţian Roger Federer s-a întors la Wimbledon pentru al treilea an consecutiv de la retragerea sa şi...

Real Madrid a solicitat amânarea meciului său din prima etapă a campionatului Spaniei

Clubul Real Madrid a solicitat oficial Ligii spaniole de fotbal amânarea primului său meci din sezonul 2025-2026 al...

Mihai Covaliu: Bani pentru sport sunt, important e ca oamenii din birouri să fie bine pregătiţi

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat, luni, că bani pentru sport există, însă...