Înot: Federația germană va boicota Mondialele de la Budapesta dacă nu vor fi suspendați sportivii ruși și belaruși

Data:

Federaţia germană de nataţie (DSV) va boicota Campionatele mondiale de înot de la Budapesta din această vară (18 iunie – 3 iulie) dacă sportivii ruşi şi belaruşi vor participa sub drapel neutru, a declarat preşedintele DSV, Marco Troll, scrie DPA, citată de Agerpres.

Federaţia internaţională de nataţie (FINA) a anunţat, săptămâna trecută, că se opune interzicerii sportivilor ruşi şi belaruşi în competiţii, în ciuda recomandării Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) de a-i exclude, urmată de numeroase organizaţii sportive, permiţându-le să participe sub drapel neutru.

”Chiar şi sub drapel neutru, nu cred că este semnalul potrivit, în contextul invaziei armate a Rusiei în Ucraina. Am explicat FINA poziţia noastră”, a spus Troll.

Şi Federaţia elveţiană de înot a anunţat că va boicota Mondialele de înot dacă vor fi prezenţi sportivi ruşi şi belaruşi.

Fotbalul, atletismul, schiul, biatlonul, hocheiul pe gheaţă, dar şi rugby-ul şi boxul, încă de la începutul invaziei trupelor ruse în Ucraina, au luat deja măsuri mult mai drastice decât cele ale FINA în privinţa sportivilor ruşi şi belaruşi, alături de numeroase federaţii naţionale.

În urma unei reuniuni prin videoconferinţă, organizată la începutul lunii, la iniţiativa guvernului britanic, miniştrii responsabili cu sportul din 37 de ţări, printre care Germania, ţările baltice, Statele Unite, Finlanda şi Franţa, au susţinut măsurile de excludere a sportivilor ruşi şi belaruşi, de anulare a atribuirii de evenimente sportive celor două ţări şi de limitarea contractelor de sponsorizare implicând entităţi ruse şi belaruse.

„Facem apel la toate federaţiile sportive internaţionale să aprobe aceste principii şi îi salutăm pe toţi cei care au făcut-o deja”, au scris aceştia într-un comunicat de presă publicat de guvernul britanic.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Ciclism: Belgianul Julian Mertens, în comă artificială după un accident la antrenament

În urma unui accident de antrenament petrecut miercuri, ciclistul belgian Julian Mertens (Bingoal WB) a fost plasat în...

Tenis: Meci-maraton la Roland-Garros, la simplu masculin – Altmaier l-a învins pe Sinner în cinci ore şi jumătate

Germanul Daniel Altmaier, locull 79 ATP, s-a calificat, joi, în turul trei al turneului de grand slam de...

Câștigător a două etape în Turul Italiei, ciclistul sloven Jan Polanc se retrage prematur la 31 de ani cu iregularități ale ritmului cardiac

Mulți, mulți sportivi apți fizic pentru efortul competițional au decedat după începerea în decembrie 2020 a campaniei de...

Orădeanul Kiraly Balint, medaliat la Campionatul balcanic de juniori, mort la doar 22 de ani

Tânărul atlet Király Bálint, în vârstă de doar 22 de ani, a încetat din viață, după o luptă...