Înot: David Popovici va fi cazat în afara Satului Olimpic şi va avea protecţie privată

Data:

Înotătorul român David Popovici (19 ani), fost campion european şi mondial, precum şi recordman mondial, a confirmat, într-o postare făcută pe Facebook, că la Jocurile Olimpice de la Paris va fi cazat în afara Satului Olimpic şi că va beneficia de protecţie privată, scrie Agerpres.

”Jocurile Olimpice de la Paris se apropie cu paşi repezi şi urmează o perioadă de pregătire intensă ce necesită un mare efort atât fizic, cât şi mental. Este esenţial ca un sportiv care participă la o competiţie atât de importantă, să aibă liniştea atât de necesară pregătirii. În acest proces este implicată şi logistica, dincolo de odihna necesară şi minimele nevoi ce ne ajută în menţinerea rutinei şi concentrării. Logistica implică şi o simplificare practică, în cazul de faţă, cazarea în afara Satului Olimpic, având în vedere condiţiile speciale din Paris şi distanţa dintre baza de concurs şi Satul Olimpic. Asigurarea protecţiei şi siguranţei sportivilor şi echipelor lor reprezintă în egală măsură o necesitate vitală şi o prioritate pentru toate delegaţiile care vor veni la Jocurile Olimpice, delegaţii ce urmează protocolul de securitate cerut de organizatori”, a explicat Popovici.

”În urma analizării situaţiei de către echipa mea, FRNPM, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român şi cu acceptul clar al acestor instituţii, cazarea în afara Satului Olimpic a apărut natural şi a fost aleasă ca fiind cea mai bună varianta în cazul meu. Această idee a apărut în urmă cu mai mult de un an şi a fost o decizie de echipă, la fel cum a fost şi în cazul altor sportivi care merg la aceeaşi competiţie (canotaj, kaiac-canoe). Hotelul de lux la care se face referire este un hotel obişnuit de 3 stele”, a subliniat fostul campion european şi mondial.

Popovici, care va participa la a doua ediţie a Jocurilor Olimpice, după cea de la Tokyo (2021), a precizat că serviciile de protecţie de care va beneficia vor fi achitate de echipa sa.

”Echipa mea a anunţat în repetate rânduri Federaţia de Nataţie şi Pentatlon Modern şi Comitetul Olimpic şi Sportiv Roman că serviciile de protecţie privată vor fi achitate integral de către noi şi nu din bani publici; preşedintele FRNPM, Camelia Potec, preşedintele COSR, Mihai Covaliu, şi secretarul general COSR, George Boroi, sunt cei care pot să confirme”, a spus înotătorul legitimat la CS Dinamo.

Popovici a ţinut să amintească faptul că ”în istoria JO au fost şi alte cazuri în care sportivi români au fost cazaţi în afara Satului Olimpic” şi a transmis în încheiere: ”Îmi doresc să ne respectăm reciproc, să muncim mai mult şi să ne oferim unii altora ocazia de a ne reprezenta cu seriozitate şi integritate în domeniul pe care fiecare dintre noi şi-l alege”.

România are până acum 76 de sportivi calificaţi la JO 2024 (26 iulie-11 august), dintre care doi la înot, David Popovici (100 şi 200 m liber) şi Vlad Stancu (800 şi 1.500 m liber).
AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Dragoș Bolbose, noul vicepreședinte al FR Judo. Marius Vizer ia bătaie din nou de la Cozmin Gușă!

"Astăzi s-au organizat alegeri pentru funcția de vicepreședinte la Federația Română de Judo, fiind convocată Adunarea Generală Ordinară...

Covaliu (COSR): Vrem un wild-card pentru Simona Halep la JO de la Paris

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat, joi, că instituţia pe care o conduce...

Hochei pe gheaţă: Corona Braşov, campioană în Erste Liga

Corona Braşov a câştigat în premieră competiţia regională de hochei pe gheaţă Erste Liga, după ce a învins...

Volei feminin: CSO Voluntari, în finala campionatului pentru prima oară

CSO Voluntari 2005 s-a calificat în premieră în finala Diviziei A1 la volei feminin, după ce a învins-o...