Hocheistul ucrainean Andrei Deniskin, suspendat un an pentru un gest rasist

Data:

Jucătorul ucrainean de hochei pe gheaţă Andrei Deniskin a fost suspendat pentru 12 luni după ce a făcut un gest cu conotaţii rasiste la adresa unui adversar, într-un meci disputat anul trecut în campionatul intern al Ucrainei, a anunţat Federaţia internaţională de profil (IIHF), scrie DPA, conform Agerpres.

”Gesturile, comentariile sau acţiunile cu caracter rasist nu îşi au locul nicăieri în lume, cu atât mai puţin în sport, şi în hochei. Ceea ce a făcut Deniskin este inacceptabil, intolerabil, a fost deja suspendat de clubul său, dar Federaţia internaţională a considerat că este nevoie de o sancţiune suplimentară”, a spus preşedintele IIHF, canadianul Luc Tardif.

În septembrie anul trecut, la partida dintre HC Kremenciuk şi HC Donbas din campionatul Ucrainei, atacantul gazdelor, Andrei Deniskin, a fost filmat în timp ce stând pe banca de rezerve decojea şi mânca o banană în timp ce-l indica cu degetul pe Smereck, de la HC Donbas, jucător de culoare.

”Când am venit la echipa din Donbas, mi-am închipuit că voi fi pe cont propriu şi că va fi greu. Mă gândeam că mă voi confrunta la incidente rasiale, dar nu mă aşteptam la un astfel de gest. S-a mers prea departe şi cred că în anul 2021 astfel de situaţii nu ar trebui să se mai întâmple. Din păcate, vedem asemenea gesturi peste tot în lume, sportul a rămas în urmă în privinţa reformei la acest capitol”, spunea atunci Smereck (24 ani), născut în Detroit.

Andrei Deniskin a fost suspendat atunci pentru 13 meciuri din cauza gestului rasist, Liga ucraineană de hochei (UHL) aplicându-i sancţiunea maximă. ”Orice discriminare pe motive de rasă, naţionalitate, culoare, religie sau altele, inclusiv în timpul unui meci oficial de hocheiului pe gheaţă, făcută de jucători şi oficialii echipelor este inacceptabilă”, preciza la acea vreme UHL.

Deniskin, care a fost eliminat din meci, şi-a cerut scuze, la scurt timp, pentru gesturile sale, pe Instagram. Ulterior, Smereck a anunţat că părăseşte echipa HC Donbas, iar în prezent evoluează pentru germanii de la Bietigheim Steelers.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Noua Zeelandă a câștigat Rugby Championship pentru a 19-a oară

Naţionala de rugby a Africii de Sud, campioana mondială en-titre, a învins, la Durban, reprezentativa Argentinei, cu scorul...

Remco Evenepoel a devenit campion mondial pe şosea

Ciclistul belgian Remco Evenepoel a devenit campion mondial pe şosea, după ce a încheiat pe primul loc cursa...

Jack Miller a câştigat Marele Premiu al Japoniei. Quartararo se menţine lider la general

Pilotul australian Jack Miller (Ducati) a câştigat Marele Premiu al Japoniei la clasa-regină a motociclismului viteză - MotoGP...

Eliud Kipchoge a câştigat Maratonul de la Berlin și a stabilit un nou record mondial

Eliud Kipchoge, campion olimpic, a câştigat maratonul de la Berlin, stabilind un nou record mondial. Kenyanul afost cronometrat...