Handbalista Grace Zaadi refuză să revină la echipa rusă Rostov-Don

Data:

Franţuzoaica Grace Zaadi, candidată la titlul de cea mai bună handbalistă a lumii în anul 2021, refuză să revină la echipa rusă Rostov pe Don, dintr-un oraş situat la circa 100 de kilometri de graniţa cu Ucraina şi de Mariupol, una din localităţile în care distrugerile provocate de război sunt din ce în ce mai masive, scrie site-ul eurosport.fr, citat de Agerpres.

Zaadi, care urma să se alăture naţionalei Franţei pentru meciuri din preliminariile Euro 2022, a ajuns la Paris cu o zi înainte de izbucnirea războiului. De atunci, ea refuză să se întoarcă în Rusia şi s-a antrenat singură în ultima săptămână în regiunea pariziană, unde se află familia sa. În aşteptarea unei discuţii cu directorul sportiv al lui Rostov, Dmitri Kiselev, prevăzută luni, discuţie despre care speră că va lămuri lucrurile, ea s-a arătat dornică „să semneze rapid cu o echipă pentru a juca din nou handbal” până la încheierea sezonului, lucru cu care clubul rus este de acord.

„Sincer, cu cât trece timpul, cu atât mi-e mai greu să mă văd întorcându-mă acolo”, a spus franţuzoaica.

„După ce am vorbit cu câteva jucătoare rusoaice, am impresia că ei trăiesc într-o altă lume, unde eu cred că ei minimalizează cu adevărat lucrurile. Poate că ei nu îşi dau seama cu adevărat ce se întâmplă. Ei văd asta dintr-un punct de vedere intern, unele reţele de socializare s-au închis, televiziunile nu difuzează unele lucruri..”, a afirmat Zaadi.

Clubul Rostov „speră că lucrurile vor reveni rapid la normal. că va putea juca în Liga Campionilor în sezonul viitor, iar în acest caz ar dori să poată conta pe mine”, a spus Zaadi.

După cum s-a anunţat săptămâna trecută, suedezul Per Johannson, fost antrenor al formaţiei CSM Bucureşti, şi-a reziliat contractul cu echipa Rostov pe Don, de comun acord.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Mihai Covaliu: Nu ştiu în scrimă să mai fi avut un astfel de caz de dopaj precum al Mariei Boldor

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a declarat, la Gala Sportivul Anului 2022, care are loc...

România, locul 4 la snowboard la Festivalul Olimpic al Tineretului European 2023

Echipa de snowboard a României a reușit o performanță extraordinară în a cincea zi a Festivalului Olimpic al...

Ladislau Boloni: Metz rămâne un club care formează jucători

FC Metz rămâne un club care formează jucători, a declarat românul Ladislau Boloni, antrenorul echipei franceze, în opinia...

Ministrul Novak, despre cazul de dopaj al Mariei Boldor: Fiecare sportiv e răspunzător pentru ceea ce are în corp

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a declarat, la Gala Sportivul Anului 2022, care are loc la Opera Naţională, că...