Haltere: România are ca obiectiv câştigarea a 4 medalii la Campionatele Europene de la Erevan

Data:

Preşedintele Federaţiei Române de Haltere, Alexandru Pădure, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că delegaţia României are ca obiectiv câştigarea a 4 medalii la Campionatele Europene de seniori programate în perioada 15-23 aprilie la Erevan (Armenia).

„Campionatele Europene de seniori de la Erevan se află pe lista competiţiilor de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Este cea de-a doua competiţie de calificare pentru sportivii din Europa după Mondialele de la Bogota din luna decembrie a anului trecut. Noi plecăm cu o delegaţie formată din 9 sportivi, 3 băieţi şi 6 fete. Noi ne-am propus ca obiectiv câştigarea a 4 medalii la Europene şi 6 clasări pe locurile 4-6. Şi este un obiectiv realizabil cu siguranţă. Să nu uităm că este o competiţie de calificare olimpică, iar pretenţiile sunt mai mari, dar suntem optimişti, mai ales la categoriile 49 kg şi 71 kg unde vor concura fetele care au avut evoluţii bune şi foarte bune şi la Mondialele de anul trecut”, a spus oficialul Federaţiei Române de Haltere.

„La masculin, la 55 kg îl avem pe Valentin Ionadi Iancu, un sportiv care a scăzut categoria la care a participat anterior. Apoi îi avem pe Marian Luca şi tânărul Isofache, ambii urmând să participe la categoria olimpică 61 kg pentru că regulamentul permite câte doi reprezentanţi de ţară pe probă. La feminin lucrurile se prezintă un pic mai bine, la 45 kg avem două sportive, Bianca Dumitrescu de la Constanţa şi Cosmina Pană de la Bacău. La 49 kg, categorie olimpică, o avem pe Mihaela Cambei, care a câştigat argintul la smuls la Mondialele de la Bogota, dar şi pe Monica Csengeri, revenită după o perioadă de retragere. Apoi este Andreea Cotruţa la 55 de kg, o sportivă care a abordat deja competiţiile de calificare şi va puncta la categoria 59 kg. Iar la 71 kg este Loredana Toma, favorita noastră. De asemenea, la Erevan vom avea şi doi arbitri categoria I, Cristina Maftei şi Costel Dimofte”, a adăugat preşedintele.

Alexandru Pădure a subliniat că înaintea competiţiei de la Erevan România are două sportive pe locuri care ar putea asigura la finalul calificărilor de anul viitor participarea la Jocurile Olimpice de la Paris.

„Federaţia Română de Haltere a prioritizat în general participările la competiţiile care sunt acreditate pentru calificarea olimpică. Clasamentul general al sportivilor a fost actualizat recent. Mă refer la clasamentul de calificare, pentru că la final, adică în 28 aprilie 2024, primii zece sportivi de la fiecare categorie primesc biletele pentru Paris. În momentul de faţă, în acest clasament avem 2 sportive în primele 10, Mihaela Cambei, care e pe locul 4 la 49 kg, şi, bineînţeles, Loredana Toma, care încă îşi păstrează cea mai înaltă poziţie la categoria 71 kg. Sigur, mai sunt şi alte posibilităţi de calificare, dar obiectivul nostru este să ne calificăm prin acest ranking absolut”, a precizat acesta.

România va organiza anul acesta Campionatele Europene de juniori 1 U20 şi Under 23 la Bucureşti, sala urmând să fie stabilită în perioada următoare.

„Anul acesta România va organiza Campionatele Europene de juniori 1 şi tineret Under-23 de ani la Bucureşti. Competiţia este planificată la sfârşitul lunii iulie, între 24 iulie şi pe 3 august, mai exact după ce se vor desfăşura Campionatele Europene de juniori 2 U17 şi U15 de la Chişinău. Europenele de juniori 1 şi U23 se vor desfăşura în Bucureşti, vom face anunţul privind locul în perioada imediat următoare, cel mai probabil după competiţia de la Erevan”, a mai spus Pădure.

Lotul României pentru Campionatele Europene de la Erevan (15-23 aprilie) este următorul: masculin – Valentin Ionadi Iancu (cat. 55 kg), Cosmin Florentin Isofache (cat. 61 kg), Marian Cristian Luca (cat. 61 kg); feminin – Bianca Daniela Dumitrescu (cat. 45 kg), Adriana Cosmina Pană (cat. 45 kg), Mihaela Valentina Cambei (cat. 49 kg), Monica Suneta Csengeri (cat. 49 kg), Andreea Cotruţa (cat. 55 kg) şi Loredana Elena Toma (cat. 71 kg).
AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Tenis: Monica Niculescu şi Cristina Bucşa, calificate în semifinalele probei de dublu la Strasbourg (WTA)

Perechea compusă din jucătoarea română de tenis Monica Niculescu şi spaniola Cristina Bucşa s-a calificat, miercuri, în semifinalele...

Budapesta va găzdui finala Ligii Campionilor în 2026

Puskas Arena din Budapesta va găzdui finala Ligii Campionilor la fotbal în 2026, în timp ce finala din...

Fotbal: Echipa lui Bayern Munchen este un „şantier”, spune fostul internaţional german Michael Ballack

Fosta vedetă a echipei Bayern Munchen şi a naţionalei de fotbal a Germaniei, Michael Ballack, spune că gruparea...

Tenis: Andre Agassi, noul căpitan al echipei Restului Lumii pentru Laver Cup începând din 2025

Andre Agassi îl va înlocui pe John McEnroe în postura de căpitan al echipei Restului Lumii pentru Laver...