Haltere: Alexandra Alexe, locul 6 la Europenele de la Sofia

Data:

Sportiva română Alexandra Alexe s-a clasat pe locul 6 la stilul aruncat, luni seara, în cadrul categoriei 87 kg, la Campionatele Europene de haltere de la Sofia, scrie Agerpres.

Alexe a încheiat cu 121 kg, după ce a ratat ultima încercare, la 125 kg.

La stilul smuls, românca a ocupat locul 12, cu 95 kg, după ce a irosit două tentative la 99 kg.

Alexe s-a clasat pe locul 11 la total, cu 216 kg.

Tot luni, în concursul masculin, la 109 kg, Paul Ioniţă a fost al 12-lea la smuls, cu 158 kg, al nouălea la aruncat, cu 197 kg şi al 12-lea la total, cu 355 kg.

România a încheiat competiţia cu opt medalii, dintre care cinci de aur, una de argint şi două de bronz: trei medalii de aur cucerite de Mihaela Cambei (cat. 49 kg), două de Loredana Toma (cat. 71 kg), la smuls şi total, una de argint, obţinută de Valentin Ionadi Iancu (cat. 61 kg), la stilul aruncat, şi două de bronz, una câştigată de Ioana Mădălina Miron (cat. 45 kg) la aruncat, iar alta de Andreea Cotruţa (cat. 59 kg), la aruncat.

Europenele de la Sofia sunt criteriu de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Paris.

România a participat cu 13 sportivi, iar preşedintele Federaţiei, Alexandru Pădure, declara înainte de competiţie că mizează pe câştigarea a trei medalii la Campionatele Europene de seniori.

La Campionatele Europenele de la Erevan din 2023, România a câştigat 14 medalii, 9 de aur, trei obţinute de Mihaela Cambei (cat. 49 kg), trei de Andreea Cotruţa (cat. 55 kg), iar trei câştigate de Loredana Toma (cat. 71 kg), trei de argint, dintre care două câştigate de Cosmina Pană la cat. 45 kg (smuls şi total), şi una de Valentin Iancu la cat. 55 kg (aruncat), şi două de bronz, câştigate de Iancu la cat. 55 kg (smuls şi total).
AGERPRES 

Distribuie:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Dragoș Bolbose, noul vicepreședinte al FR Judo. Marius Vizer ia bătaie din nou de la Cozmin Gușă!

"Astăzi s-au organizat alegeri pentru funcția de vicepreședinte la Federația Română de Judo, fiind convocată Adunarea Generală Ordinară...

Covaliu (COSR): Vrem un wild-card pentru Simona Halep la JO de la Paris

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat, joi, că instituţia pe care o conduce...

Hochei pe gheaţă: Corona Braşov, campioană în Erste Liga

Corona Braşov a câştigat în premieră competiţia regională de hochei pe gheaţă Erste Liga, după ce a învins...

Volei feminin: CSO Voluntari, în finala campionatului pentru prima oară

CSO Voluntari 2005 s-a calificat în premieră în finala Diviziei A1 la volei feminin, după ce a învins-o...