Guvernul a aprobat demolarea Stadionului ‘Nicolae Dobrin’ din Piteşti

Data:

Guvernul României a aprobat demolarea Stadionului „Nicolae Dobrin” din Piteşti în vederea construirii unei noi arene la standarde internaţionale, informează, vineri, clubul de fotbal FC Argeş pe site-ul său oficial, scrie Agerpres.

Lucrările de demolare vor începe din momentul în care hotărârea va fi publicată în Monitorul Oficial.

„Guvernul României a aprobat în şedinţa de joi, 9 martie 2023, desfiinţarea imobilului Complex Sportiv ‘Nicolae Dobrin’ din strada Nicolae Dobrin nr. 10, municipiul Piteşti, în vederea realizării pe acelaşi amplasament a obiectivului de investiţii ‘Construire Stadion Nicolae Dobrin’. Procedurile de demolare şi, ulterior, de construire a noii arene fotbalistice vor începe după apariţia Hotărârii de Guvern în Monitorul Oficial! Viitorul stadion va purta, de asemenea numele genialului nostru piteştean şi va fi construit cu sprijinul Ministerul Dezvoltării şi Lucrărilor Publice!” se arată pe site-ul clubului, care citează o postare a primarului Cristian Gentea pe un site de socializare.

Actualul stadion ”Nicolae Dobrin” a fost construit în 1964 şi a purtat mai întâi numele de Stadionul ”1 Mai”, apoi s-a numit Municipal (1990), iar din 2002 a fost botezat după fostul mare fotbalist piteştean. Renovată în 2007, arena are în prezent o capacitate de 15.170 de locuri.

La 11 ianuarie 2023, Guvernul României a aprobat construirea noului Stadion „Nicolae Dobrin” în Piteşti, care, conform Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, va fi ridicat pe trei etaje (subsol, parter şi 3 etaje) şi va avea o capacitate de 15.200 de locuri pentru spectatori şi 457 de locuri de parcare.

Proiectul, clasificat ca stadion de categoria 4, conform regulamentului UEFA, include pe lângă terenul de joc pentru fotbal, zone pentru spectatori, jucători, delegaţii oficiale şi reprezentanţii mass-media, o sală multifuncţională, un centru pentru copii şi juniori, spaţii de antrenament pentru sporturi conexe (lupte, box, judo, karate) şi o sală de forţă.

Valoarea totală a proiectului este de aproape 495 milioane de lei şi este finanţată din bugetul Ministerului Dezvoltării, iar durata de proiectare şi execuţie este de 36 de luni.

Sursa: AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Rugby: Naţionala României va disputa un meci test cu SUA la Bucureşti

Echipa naţională de rugby a României va disputa o partidă test cu selecţionata Statelor Unite ale Americii pe...

Adunarea Generală a Federaţiei Române de Fotbal va avea loc la data de 26 aprilie

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a stabilit în şedinţa sa de miercuri organizarea Adunării Generale Ordinare...

Fotbal: România, învinsă fără drept de apel de Norvegia, cu 4-0, în turul de elită al Europeanului Under-19

Selecţionata României a fost învinsă fără drept de apel de echipa Norvegiei, cu scorul de 4-0 (3-0), miercuri,...

Tenis: Djokovic ‘nu are regrete’ că a ratat turneele din Statele Unite, în absenţa vaccinului anti-Covid

Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul doi mondial, a afirmat că nu are regrete în legătură cu faptul că...