FRF anunţă că TAS va soluţiona până la 31 mai recursul Farului privind neacordarea licenţei UEFA

Data:

Federaţia Română de Fotbal a anunţat, într-un comunicat de presă publicat pe site-ul oficial, că Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) va soluţiona până la 31 mai recursul formulat de clubul Farul Constanţa pentru neacordarea licenţei UEFA, ediţia 2022-2023, de către Administraţia de Licenţiere din cadrul FRF, potrivit Agerpres.

„FCV Farul Constanţa SA a contestat la TAS hotărârile Comisiilor de licenţiere, iar soluţionarea acestui recurs va avea loc până cel târziu la data de 31 mai 2022. În cazul în care FCV Farul Constanţa SA primeşte un răspuns favorabil din partea TAS, vom reveni cu o actualizare a informaţiilor”, se menţionează în comunicatul citat.

Clubul Farul nu a primit licenţa UEFA din partea Administraţiei de Licenţiere a Federaţiei Române de Fotbal ca urmare a schimbării denumirii din „FC Viitorul” în „Farul Constanţa”, preşedintele Gheorghe Popescu declarând, miercuri, pentru AGERPRES, că gruparea va ataca decizia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. În momentul de faţă, Farul Constanţa nu mai are nicio şansă să se califice în ediţia următoare a cupelor europene.

La 21 iunie 2021, gruparea de fotbal din Liga I FC Viitorul şi divizionara secundă Farul au fuzionat, echipa din primul eşalon preluând denumirea Farul Constanţa precum şi sigla noii entităţi. Ciprian Marica, proprietarul clubului Farul Constanţa din Liga a II-a, a devenit acţionar la noua entitate sportivă aflată acum în Liga I.

Comisia pentru acordarea licenţei cluburilor a pronunţat hotărârile în data de 21 aprilie 2022, iar Comisia de apel a pronunţat hotărârile în data de 29 aprilie 2022. Urmare a acestor pronunţări, cluburile au putut face recurs la TAS până la data de 9 mai 2022.

Nouă cluburi din Liga I au primit licenţă pentru participarea în competiţiile UEFA pentru sezonul 2022-2023, ca urmare a constatării îndeplinirii cerinţelor minime stabilite în Regulamentul naţional de licenţiere a cluburilor şi de fair play financiar, ediţia 2021. Acestea sunt: Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, FC Argeş, FC Botoşani, UTA, CFR Cluj, FC Rapid, FC Voluntari, FCSB şi Universitatea Craiova.

De asemenea, clubul Universitatea Olimpia Cluj a primit licenţă pentru participarea în ediţia viitoare a Ligii Campionilor la fotbal feminin.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Handbal feminin: CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud, învingătoare în derby-ul cu Dunărea Brăila

CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud a învins-o pe HC Dunărea Brăila cu scorul de 27-24 (13-11), joi, pe teren...

Gabriel Toncean, reales în fruntea Federaţiei Balcanice de Culturism şi Fitness

Vicepreşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport, Gabriel Toncean, a fost reales, joi, la Santa Susana (Spania), preşedinte al Federaţiei...

Fotbal: Parma, din nou în Serie A

Parma, echipa fotbaliştilor români Dennis Man şi Valentin Mihăilă, şi-a asigurat miercuri promovarea în Serie A, prima divizie...

Fotbal: Antrenorul Ralf Rangnick a refuzat-o pe Bayern

Antrenorul Ralf Rangnick a refuzat-o pe Bayern Munchen şi va rămâne selecţionerul Austriei după Campionatul European de fotbal...