Fotbal: Fondul american Oaktree a preluat controlul clubului Inter Milano

Data:

Fondul american Oaktree a anunţat, miercuri, că a preluat controlul clubului de fotbal Inter Milano, proaspăt campion al Italiei, întrucât proprietarul chinez Suning nu i-a rambursat o datorie de 395 de milioane de euro la timp, informează AFP.

Oaktree a indicat, într-un comunicat, că a preluat controlul clubului pentru nerambursarea unui împrumut pe trei ani ajuns la scadenţă pe 21 mai.

Sâmbătă, preşedintele lui Inter, Steven Zhang, a reproşat fondului american „compromiterea stabilităţii financiare” a clubului şi a asigurat că Suning „a făcut totul pentru a găsi o soluţie amiabilă” cu Oaktree.

La rândul lor, Inter şi proprietarii săi chinezi nu au făcut miercuri nicio declaraţie.

Oaktree a acordat în 2021 conglomeratului chinez un împrumut de 275 milioane de euro pentru a face faţă în mod special unei lipse de încasări din bilete pe perioada pandemiei de Covid, în cursul căreia meciurile din campionatul italian s-au desfăşurat fără public.

Cu o dobândă de 12 la sută pe an, Suning datora 395 de milioane de euro fondului californian de investiţii, care totalizează active de 170 de miliarde de dolari.

„Oaktree este determinat să obţină cele mai bune rezultate pentru prosperitatea pe termen lung a lui Inter Milano, punând accentul înainte de toate pe stabilitatea operaţională a clubului şi a părţilor”, a subliniat fondul într-un comunicat.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Edward Iordănescu: Belgia e un adversar colosal

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Edward Iordănescu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută în...

Fotbal – EURO 2024: Albanezul Daku regretă scandările de la finalul meciului cu Croaţia

Mirlind Daku, fotbalistul naţionalei Albaniei, şi-a cerut scuze vineri pentru că a proferat scandări îndreptate împotriva Macedoniei de...

Tenis: Germanul Zverev, în semifinale la Halle

Jucătorul german de tenis Alexander Zverev, locul 4 mondial, favorit numărul 2, s-a calificat vineri în semifinalele turneului...

EURO 2024: Jucătorii Ucrainei au arătat o altă stare de spirit, a spus Rebrov după victoria cu Slovacia

Fotbaliştii naţionalei Ucrainei au arătat o altă stare de spirit faţă de meciul pierdut luni împotriva României, a...