Fotbal feminin: Antrenorul lui Leicester City, dat afară după ce s-a „încurcat” cu o jucătoare

Data:

Clubul englez de fotbal Leicester City a renunţat la serviciile antrenorului echipei sale feminine, Willie Kirk, după ce acesta a fost acuzat că a încălcat codul de conduită al clubului, având o relaţie extraprofesională cu una dintre jucătoare, informează mass-media britanică, scrie Agerpres.

Suspendat de la începutul lunii mai, tehnicianul scoţian, în vârstă de 45 de ani, a fost demis joi, după cum a anunţat clubul englez.

„În urma unui proces disciplinar intern amănunţit şi în conformitate cu obligaţiile clubului de confidenţialitate individuală, s-a stabilit că Willie a încălcat codul de conduită al echipei într-o măsură care i-a făcut poziţia nesustenabilă”, a precizat Leicester City într-un comunicat.

„Stabilit şi implementat înainte de începerea sezonului curent, codul face parte din angajamentul continuu al clubului de a profesionaliza fotbalul feminin de la formarea LCFC Women în 2020, promovând o cultură bazată pe performanţă în rândul jucătoarelor, antrenorilor şi personalului tehnic”, adaugă clubul englez.

După ce a trecut pe la secţiile feminine ale cluburilor Everton şi Manchester United, între altele, Willie Kirk se afla la conducerea lui Leicester City din 2022, mai întâi ca director de fotbal, iar apoi ca antrenor. Interimatul va fi asigurat de Jennifer Foster.

Leicester City ocupă locul al nouălea (din 12 echipe) în FA Women’s Super League, prima ligă de fotbal feminin din Anglia, cu şase etape înainte de finalul sezonului.
AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Dragoș Bolbose, noul vicepreședinte al FR Judo. Marius Vizer ia bătaie din nou de la Cozmin Gușă!

"Astăzi s-au organizat alegeri pentru funcția de vicepreședinte la Federația Română de Judo, fiind convocată Adunarea Generală Ordinară...

Covaliu (COSR): Vrem un wild-card pentru Simona Halep la JO de la Paris

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat, joi, că instituţia pe care o conduce...

Hochei pe gheaţă: Corona Braşov, campioană în Erste Liga

Corona Braşov a câştigat în premieră competiţia regională de hochei pe gheaţă Erste Liga, după ce a învins...

Volei feminin: CSO Voluntari, în finala campionatului pentru prima oară

CSO Voluntari 2005 s-a calificat în premieră în finala Diviziei A1 la volei feminin, după ce a învins-o...