Fotbal: Bannere cu mesaje legate de războaiele cu rușii, la meciul dintre Zimbru Chişinău şi Sheriff Tiraspol

Data:

Formația moldoveană Zimbru Chișinău a fost amendată cu 30 de mii de lei moldovenești (7500 lei românești), după ce suporterii clubului au afișat bannere cu conținut politic, apostrofând clubul Sherii Tiraspol și au aprins fumigene în timpul meciului.

Tototată, FMF menționează că, „pe parcursul meciului fanii FC Zimbru au scandat mesaje cu conținut necenzurat în adresa echipei vizitatoare și au aruncat sticle din plastic în teren în direcția jucătorilor FC Sheriff”. „Un astfel de comportament încalcă regulile de conduită a deținătorului de bilet”, a subliniat reprezentanții Federației, transmite Știri.md.

„Examinând raportul de joc al meciului FC ZIMBRU – FC SHERIFF, din data de 01.04.2022 (Super Liga, etapa a III-a, ediția 2022/23), s-a constatat că până la începutul meciului, fanii FC ZIMBRU au aprins două fumigene în sectorul unde se aflau. La finalul primei reprize fanii FC ZIMBRU, au afișat două bannere cu conținut politic. De asemenea pe parcursul meciului fanii FC ZIMBRU au scandat mesaje cu conținut necenzurat în adresa echipei vizitatoare și au aruncat sticle din plastic în teren în direcția jucătorilor FC SHERIFF. Un astfel de comportament încalcă regulile de conduită a deținătorului de bilet. În legătură cu faptul că comportamentul respectiv contravine normelor de conduită generală al spectatorilor, și având în vedere faptul că atât administrația FC ZIMBRU cât și fanii FC ZIMBRU au fost avertizați despre gravitatea penalităților care vor fi aplicate ca urmare a săvârșirii repetate a incidentelor din cadrul meciurilor din sezoanele precedente, În conformitate cu art.5, art. 13, art. 54 și art.55, art.56, art.57, art. 77, art. 78, art. 79 «Codul de Disciplină și Etică al FMF» și art. 6 al «Regulamentului privind Organizarea și Funcționarea Organelor Judiciare din cadrul F.M.F Comitetul de Competiții al F.M.F.

Se decide. A aplica sancțiune sub formă de amendă FC ZIMBRU, în mărime de 30 000,00 (treizeci mii lei, 00 bani) lei (MDL), pentru nerespectarea prevederilor art.5, art. 13, art. 54 și art.55, art.56, art.57 al «Codului de Disciplină și Etică al FMF».”, transmite FMF.

Distribuie:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Fotbal: Cine vrea să plece de la Liverpool este liber să o facă, spune antrenorul Klopp

Antrenorul echipei Liverpool, Juergen Klopp, a declarat sâmbătă că orice jucător care doreşte să plece de pe Anfield...

Fotbal: Manchester United şi-a asigurat calificarea în sezonul viitor al Ligii Campionilor

Manchester United şi-a asigurat ultimul bilet furnizat de prima ligă engleză pentru sezonul viitor al Ligii Campionilor la...

Handbal feminin: Dunărea Brăila şi-a asigurat calificarea în EHF European League

HC Dunărea Brăila şi-a asigurat calificarea în sezonul viitor al competiţiei EHF European League, după ce a învins-o...

Fotbal: FC U Craiova a învins-o pe FC Voluntari la loviturile de departajare, în primul baraj pentru Europa Conference League

FC U Craiova a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 5-4, la loviturile de departajare, vineri seara,...