Festivalul Olimpic al Tineretului European: Locul 7, la sărituri cu schiurile, cel mai bun rezultat al României la Vuokatti

Data:

Locul 7, pe care s-a clasat echipa mixtă de sărituri cu schiurile, vineri, în ultima zi de competiţie, reprezintă cel mai bun rezultat al delegaţiei României la cea de-a XV-a ediţie de iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European de la Vuokatti (Finlanda), potrivit Agerpres.

Delia Anamaria Folea, Radu Matei Ardelean, Moise Alexandru Folea şi Alessia Mîţu-Coşca s-au clasat pe locul 7, cu 677,5 puncte, potrivit paginii de Facebook a Comitetului Olimpic şi Sportiv Român

O altă clasare în top 10 a fost cea a echipei de short track, în proba de ştafetă mixtă pe 3.000 metri, Antal Apor, Adam Dobos, Biborka Farkas şi Sarolta Gal clasându-se pe locul 9.

La schi fond, în proba mixtă de ştafetă 4×5 km, România (Petrică Florin Iftimie, Gabriel Cojocaru, Andreea Dogaru, Delia Ioana Reit) a ocupat locul 13, cu timpul de 1 h 01 min 49 sec 7/10, în timp ce în concursul de biatlon, la ştafetă mixtă 4×6 km, Andrei Ştefan Bălău, David Marian Folea, Dorina Georgiana Puşcariu şi Adelina Rîmbeu s-au clasat pe locul 14, cu timpul 1 h 22 min 21 sec 4/10.

La short track (patinaj viteză pe pistă scurtă), Adam Dobos a ocupat locul 26 (1:38,365) la 1.000 m masculin, iar Antal Apor s-a clasat pe 27 (1:47.723), iar la feminin Sarolta Gal a încheiat pe locul 25 (1:39.205), iar Biborka Farkas, pe 27 (1:48.124).

Preşedintele COSR, Mihai Covaliu, membru al Comitetului Executiv al Comitetelor Olimpice Europene (EOC), a oficiat Ceremonia Mascotelor la short track, în proba feminină de 1.000 m.

Joi, România reuşise alte două clasări în top 10, locul 9 la sărituri cu schiurile pe echipe masculine (Radu Matei Ardelean, Moise Alexandru Folea, Mircea Ştefan Jipescu şi Robert Ştefan Săndulescu), şi locul 10 pentru Henrietta Bartalis în proba de slope style la snowboard.

Întrecerile s-au desfăşurat în perioada 20-25 martie, cu participarea a 28 de sportivi români, la şapte dintre cele nouă discipline sportive.

În clasamentul pe medalii, Finlanda a ocupat prima poziţie, cu 6 medalii de aur, 4 de argint şi 4 de bronz, urmată de Italia, 5-8-6, Suedia, 4-4-4, etc.

România a găzduit ediţia de iarnă din 2013 a Festivalului Olimpic al Tineretului European. Următoarea ediţie de iarnă va avea loc anul viitor în regiunea italiană Friuli-Venezia Giulia. Ediţia de vară din acest an se va desfăşura în Slovacia, la Banska Bystrica (24-30 iulie).

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Filip Jianu a pierdut în ultimul tur al calificărilor la Sofia

Filip Cristian Jianu a fost învins de francezul Ugo Humbert, cu 6-3, 7-6 (3), în ultima rundă a...

Novak Djokovic ar vrea să-i aibă alături pe marii săi rivali atunci când va spune adio tenisului

Novak Djokovic a afimat că şi-ar dori să-i aibă alături pe marii săi rivali în momentul în care...

RogerFederer va fi prezent la Laver Cup 2023, dar nu ca jucător

Roger Federer, care s-a retras recent din circuitul profesionist de tenis, a confirmat că va participa la ediţia...

Ministerul Sportului a alocat un milion de lei pentru finalizarea bazinului olimpic de înot din Baia Mare

Ministerul Sportului a alocat suma de 1.014.000 de lei pentru finalizarea lucrărilor la Bazinul Olimpic de înot din...