Federaţia Română de Rugby se alătură acţiunilor umanitare demarate în sprijinul refugiaţilor ucraineni

Data:

Federaţia Română de Rugby se alătură acţiunilor umanitare demarate în sprijinul refugiaţilor ucraineni în contextul conflictului armat demarat de Rusia, urmând să trimită la graniţă în zilele următoare alimente, apă şi medicamente prin intermediul Asociaţiei Ecumenice a Bisericilor din România (AIDRom), scrie Agerpres.

„Federaţia Română de Rugby este alături de poporul ucrainean puternic afectat de agresiunea militară rusă şi se alătură acţiunilor umanitare demarate de societatea civilă. Astfel, prin AIDRom, Asociaţia Ecumenică a Bisericilor din România, care oferă asistenţă umanitară refugiaţilor ucraineni, la graniţa cu România, vor fi trimise alimente, apă şi medicamente”, se arată într-un comunicat de presă publicat pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Rugby.

Preşedinte FRR, Alin Petrache, a declarat că organizaţie pe care o conduce nu poate sta deoparte în aceste momente dificile.

„În aceste vremuri dificile este important să fim solidari, să dăm o mână de ajutor, să fim lângă cei care au nevoie de sprijinul nostru. Rugby-ul nu putea sta deoparte în aceste momente, de aceea ne-am alăturat prietenilor de la AIDRom şi părintelui Gabriel Cazacu, unul dintre susţinătorii Stejarilor, încercând să ajutăm cât de mult putem. Fiecare contribuţie, oricât de mica, poate face o mare diferenţă, sperăm să ni se alăture cât mai multe persoane şi instituţii în acest demers. Doar uniţi putem trece peste aceste momente grele”, a spus Petrache.

Preotul paroh al Mânăstirii Caşin din Capitală, Gabriel Cazacu, a afirmat la rândul său: „Este foare important să nu uităm niciodată ceea ce Mântuitorul ne spune în Fericiri, în predica de pe munte, ‘Fericiţi făcătorii de pace, că aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema’. Astfel şi noi putem ocroti viaţa, care este darul cel mai de preţ de la Dumnezeu, ajutând familiile şi instituţiile publice, Spitalul din Odesa momentan, pentru a tămădui rănile provocate de un război care aduce, din păcate, frate contra frate. Le mulţumim celor care iubesc pacea, armonia şi urmează poruncile Domnului, înţelegând că numai împreună prin spirit creştin, filantropic, putem oferi şi noi un zâmbet unui copil, unui rănit, unui bătrân imobilizat, o rază de speranţă şi o mângâiere a Harului Duhului Sfânt printr-un simplu gest creştin de a dărui din puţinul nostru. Astăzi va pleca un nou transport către refugiaţi şi săptămâna viitoare un nou transport către Spitalul din Odesa”, a declarat Gabriel Cazacu.

Federaţia Română de Rugby îi îndeamnă pe cei care doresc să se alăture sprijinului umanitar oferit de AIDRom să îl contacteze pe părintele Gabriel Cazacu (0722.299.512).

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat că, până vineri dimineaţă, 172.935 de cetăţeni ucraineni au intrat în România, dintre care 58.106 au rămas pe teritoriul ţării noastre şi 1.897 au solicitat azil.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Tragerea la sorţi a grupelor Campionatului European U21 va avea loc la Ateneul Român din Bucureşti

Tragerea la sorţi a grupelor turneului final ale Campionatului European U21, programat între 21 iunie şi 8 iulie...

Pirateria a provocat în ultimii trei ani daune de peste un miliard de euro în Serie A

Directorul executiv al Serie A, Luigi De Siervo, a dezvăluit că pirateria a provocat în ultimii trei ani...

Cristian Săpunaru, suspendat o etapă de Comisia de Disciplină a FRF. FC U Craiova, amendă de 52.500 de lei

Căpitanul echipei Rapid Bucureşti, Cristian Săpunaru, a fost sancţionat de Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal...

Echipa naţională de rugby a României va disputa în noiembrie meciuri test cu Chile, Uruguay şi Samoa

Echipa naţională de rugby a României va disputa trei meciuri test cu Chile, Uruguay şi Samoa în luna...