Federaţia internaţională de hochei impune obligativitatea protecţiilor pentru gât

Data:

Protecţia pentru gât va deveni obligatorie în toate competiţiile organizate de Federaţia internaţională de hochei pe gheaţă (IIHF), inclusiv la Jocurile Olimpice de iarnă şi la Campionatele Mondiale, a anunţat luni forul internaţional al acestui sport, citat de AFP, scrie Agerpres.

IIHF nu a precizat data intrării în vigoare a acestei măsuri din cauza întârzierilor în livrarea echipamentului necesar.

Consiliul IIHF, la recomandarea Comisiei sale medicale, a hotărât să facă obligatorie, la toate nivelurile competiţiilor sale, utilizarea protecţiilor împotriva lacerării gâtului, special concepute în acest scop, se arată într-un comunicat.

Decizia survine la o săptămână după moartea jucătorului american Adam Johnson, care a jucat pentru clubul englez Nottingham Panthers din Elite Ice Hockey League (Marea Britanie). Johnson, în vârstă de 29 de ani, a murit pe 28 octombrie după ce a fost rănit la gât de patina unui adversar în timpul unui meci de cupă la Sheffield.

Data exactă a intrării în vigoare a prezentei directive pentru categoriile de seniori va fi determinată de statusul de aprovizionare. IIHF rămâne în contact strâns cu furnizorii săi pentru a se asigura că aceştia sunt capabili să răspundă cererii mari actuale.

Între timp, IIHF continuă să ”recomandă cu tărie” tuturor jucătorilor care participă la competiţiile pe care le organizează să poarte protecţii pentru gât.

Protecţia gâtului nu este obligatorie în anumite ligi profesioniste, inclusiv în NHL, care guvernează puternicul campionat nord-american.

În Franţa, protecţiile vor fi obligatorii în meciuri şi antrenamente din 15 ianuarie în Magnus League (masculin) şi Divizia 1 (feminin), a anunţat vineri Federaţia Franceză de Hochei pe Gheaţă. AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Fotbal: Messi debutează miercuri în noul sezon al MLS; Inter Miami vizează primul său titlu

Superstarul argentinian Lionel Messi debutează miercuri în noul sezon al Major League Soccer, care se anunţă unul încărcat,...

Handbal feminin: Duel Gloria Buzău – CS Rapid Bucureşti, în sferturile Cupei României

Duelul dintre SCM Gloria Buzău şi CS Rapid Bucureşti se anunţă a fi cel mai echilibrat din sferturile...

Lupte: Răzvan Pîrcălabu (FRL) – Rezultatele de la Europene au fost satisfăcătoare, ne dau speranţe pentru turneele preolimpice

Preşedintele Federaţiei Române de Lupte (FRL), Răzvan Pîrcălabu, a declarat, marţi, pentru Agerpres, că rezultatele sportivilor români la...

Kaiac-canoe: Fostul campion olimpic Vasile Dîba a decedat la vârsta de 69 de ani

Fostul campion olimpic şi mondial la kaiac Vasile Dîba a decedat la vârsta de 69 de ani, informează...