Federaţia europeană de handbal (EHF) ”nu vede nicio posibilitate de disputare” a meciurilor din cupele europene prevăzute în Ucraina

Data:

Federaţia europeană de handbal (EFH) a anunţat, prin intermediul unui comunicat, că nu există în prezent „nicio posibilitate de a disputa meciuri în Ucraina”, după recunoaşterea de către Rusia a regiunilor separatiste proruse din estul Ucrainei, informează AFP, scrie Agerpres.

„Federaţia europeană de handbal nu vede în prezent nicio posibilitate de a disputa meciuri în Ucraina, precizează EHF.

Forul handbalistic continental a decis să mute sau să amâne partidele care urmau să aibă loc pe pământ ucrainean în următoarele patru săptămâni.

Această decizie vizează în special Liga Campionilor, unde deplasarea echipei franceze Paris Saint-Germain, programată iniţial pentru 17 februarie la Zaporoje, pentru meciul cu formaţia locală Motor, din cadrul Grupei B a competiţiei, a fost reprogramată pentru data de 1 martie, pe teren neutru, la Presov, în Slovacia. Motor Zaporoje urmează să primească vizita formaţiei spaniole Barcelona în acelaşi oraş, pe 3 martie.

Din Grupa B a Ligii Campionilor face parte şi campioana României, Dinamo Bucureşti, care a disputat deja ambele meciuri cu Motor Zaporoje (27-28 în Ucraina, pe 21 octombrie, şi 33-29 la Bucureşti, pe 9 decembrie).

„EHF va continua să monitorizeze situaţia dintre Ucraina şi Rusia din perspectiva handbalului european şi va publica informaţii suplimentare pentru meciurile în cauză, precum şi pentru meciurile viitoare, atunci când va fi necesar”, adaugă Federaţia europeană de handbal.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Jocurile Paralimpice 2028 vor avea în program aceleaşi 22 de sporturi de la ediţiile 2020 şi 2024

Jocurile Paralimpice din 2028 de la Los Angeles vor avea în program aceleaşi 22 de sporturi de la...

Real Madrid şi Barcelona vor fi adversare în semifinalele Cupei Spaniei

Real Madrid o va întâlni pe marea rivală FC Barcelona în semifinalele Cupei Spaniei, a decis tragerea la...

Papa Francisc: Dopajul este o înşelăciune care diminuează frumuseţea şi distracţia sportului

Papa Francisc a condamnat, în cursul unei audieri cu responsabili ai Federaţiei italiene de volei (FIPAV), "dopajul în...

Campbell Johnstone, primul All Black care şi-a dezvăluit homosexualitatea

Campbell Johnstone, fost pilier al All Blacks, şi-a dezvăluit homosexualitatea la televiziunea neozeelandeză, o premieră pentru selecţionata naţională...