FC Rapid invită suporterii să voteze modalitatea de inaugurare a noului Stadion Giuleşti

Data:

Clubul de fotbal FC Rapid Bucureşti îi invită pe suporteri să voteze modalitatea de inaugurare a noului Stadion Giuleşti, mai exact dacă acest lucru să se realizeze cu un meci amical în data de 26 martie sau cu prima partidă din play-off sau play-out, scrie Agerpres.

„În urma obţinerii avizelor necesare funcţionării noului stadion Rapid – Giuleşti, dar şi ţinând cont de faptul că la începutul lui martie acesta va fi omologat oficial de către FRF, FC Rapid Bucureşti doreşte să se întoarcă acasă, dar doar împreună cu suporterii. Pentru că Rapid înseamnă în primul rând suporteri, dorim ca împreună să bifăm pe harta istoriei data inaugurării stadionului. În acest sens, dorim să realizăm un sondaj de opinie, prin care suporterii Rapidului să decidă prin vot momentul în care stadionul îşi va deschide porţile. Pentru că, având avizele oficiale, împreună cu suporterii putem fixa data inaugurării noii arene din Giuleşti”, se menţionează pe pagina oficială de Facebook a clubului giuleştean.

„Astfel, vă invităm să votaţi una dintre cele două variante: A. După finalul sezonului regular, echipa noastră să dispute primul meci oficial în play-off sau play-out pe stadionul Giuleşti. B. FC Rapid să organizeze un eveniment dedicat inaugurării, incluzând şi o partidă amicală, în data de 26 martie, atunci când calendarul echipei naţionale oferă o pauză în campionat”, se mai precizează în comunicat.

Suporterii giuleşteni pot vota pe site-ul www.strawpoll.com (bit.ly/3GXzAHH). Sondajul se va încheia duminică, 20 februarie, ora 19:23.

Conducerea FC Rapid explică faptul că din dorinţa de a avea un număr cât mai mare de suporteri, doreşte ca evenimentul dedicat inaugurării stadionului să aibă loc după data de 8 martie 2022, atunci când se anticipează că restricţiile legate de accesul la evenimentele publice vor fi mai relaxate.

„În contextul actual, cu accesul permis la numai 30% din capacitatea arenelor, considerăm că limitarea intrării pe stadion a suporterilor la un eveniment de o importanţă istorică ar fi o nedreptate. Noi ne dorim ca măcar 50% dintre scaunele stadionului să poată fi ocupate de către cei care au transformat Rapidul într-un mod de a fi” susţin conducătorii grupării alb-vişinii.

Preşedinta Clubului Sportiv Rapid Bucureşti, Vali Caciuriac, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că a obţinut toate avizele de funcţionare pentru noul Stadion Giuleşti, precizând că acesta poate găzdui în orice moment un meci de fotbal dacă se va semna contractul de închiriere cu FC Rapid. Costurile de închiriere a noului Stadion Giuleşti pornesc de la 10.000 de euro pe meci.

Următorul meci de pe teren propriu al echipei de fotbal FC Rapid este cel cu Dinamo, programat la 26 ianuarie, de la ora 20:30, în etapa a 28-a a Ligii I. Conducerea FC Rapid a anunţat, marţi, pe pagina oficială de Facebook, că această partidă se va disputa pe Arena Naţională din Capitală.

Lucrările de construcţie ale Stadionului Giuleşti au fost încheiate la sfârşitul anului trecut, iar la 4 ianuarie 2022 arena a fost preluată oficial în administrare de Clubul Sportiv Rapid.

Noul Stadion Giuleşti, care va putea fi omologat UEFA categoria 4, are o suprafaţă desfăşurată construită de 40.522 mp şi beneficiază de 14.050 de locuri pentru spectatori, 184 locuri de parcare şi 7.560 mp de gazon natural ranforsat sintetic. Pe lângă terenul de fotbal, acesta cuprinde şi săli de antrenamente pentru diverse discipline precum karate, box, lupte, judo, atletism sau popice, o sală de sport multifuncţională, o sală de forţă, sală de recuperare şi pistă de atletism.

Arena mai dispune de spaţii de cazare pentru sportivi, vestiare şi camere de recuperare pentru sportivi, cabinet medical, zonă de testare antidoping, spaţii dedicate publicului (magazine, zona food) şi locuri pentru persoane cu dizabilităţi (75 de locuri), spaţii pentru mass-media (boxă presă, sală de conferinţe, zonă de flash interviu etc.), spaţii pentru VIP (peste 900 de locuri). De asemenea a fost instalat şi un sistem de jocuri de lumini tip DMX (Digital MultipleX) în cadrul instalaţiei de nocturnă a stadionului, cu posibilitatea integrării diferitelor scenarii în funcţie de fondul muzical folosit.

Lucrările au început la 26 februarie 2019 cu demolarea vechii arene, costurile totale ale noului Stadion Rapid Giuleşti ridicându-se la 185.333.607,39 lei, aproximativ 37,5 milioane de euro.

Stadionul Giuleşti al formaţiei FC Rapid este unul dintre cele patru (Arcul de Triumf, Steaua, Rapid şi Dinamo) pe care România, ca ţară organizatoare a EURO 2020, şi-a propus să le reconstruiască pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naţionale participante la turneul final al Campionatului European. Dintre cele patru, doar „Arcul de Triumf” şi Steaua au fost finalizate în timp şi au fost folosite de selecţionatele care au participat la Bucureşti la EURO 2020, deşi turneul final a fost amânat cu un an din cauza pandemiei de coronavirus.

Sursa: AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Fostul ministru Eduard Novak urează succes românilor care vor participa la Jocurile Olimpice şi Paralimpice

Eduard Novak, fostul ministru al Tineretului şi Sportului, a urat succes tuturor sportivilor români calificaţi la Jocurile Olimpice...

Burleanu (FRF) – Vrem să numim cel mai bun selecţioner cât mai repede posibil

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, marţi, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al FRF, că...

FRF amână 2 meciuri ale Corvinului Hunedoara pentru a-şi schimba forma juridică şi a putea promova

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a aprobat, marţi, cu unanimitate de voturi amânarea primelor două meciuri...

Palestina a cerut Comitetului Internaţional Olimpic excluderea Israelului de la JO 2024

Comitetul Olimpic Palestinian a contactat luni Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) pentru a solicita excluderea sportivilor israelieni care se...