Farul a câştigat procesul la TAS şi va putea primi licenţa pentru sezonul 2023-2024 al cupelor europene

Data:

Clubul de fotbal Farul Constanţa a câştigat procesul la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne privind licenţa UEFA şi va putea primi dreptul de participare în cupele europene începând cu sezonul 2023-2024, anunță Agerpres.

Federaţia Română de Fotbal a anunţat, marţi, pe site-ul său oficial, că TAS a anulat decizia Club Financial Control Body (CFCB) din cadrul UEFA, prin care grupării patronate de Gheorghe Hagi i se interzisese participarea în cupele europene, în cazul calificării, ca urmare a schimbării denumirii din „FC Viitorul” în „Farul Constanţa”.

„Tribunalul Arbitral al Sportului a emis în cursul zilei de luni, 6 februarie, decizia în cazul privind licenţa de participare în competiţiile europene a clubului Farul Constanţa, iar în urma analizei argumentelor clubului şi ale FRF a constatat validitatea acestora dispunând anularea deciziei CFCB. În ceea ce priveşte licenţa de participare a Farului Constanţa în competiţiile europene, UEFA o va reanaliza ţinând însă cont de prevederile deciziei TAS”, se menţionează pe site-ul FRF.

Federaţia Română de Fotbal a fost parte din dosar la TAS, susţinând cauza clubului Farul Constanţa împotriva UEFA.

Farul Constanţa a anunţat la rândul său succesul în procesul împotriva forului european. „Aşa cum am transmis în mod oficial de acum câteva luni de zile, clubul nostru a continuat demersul juridic referitor la dreptul de participare în competiţiile europene. În cursul zilei de ieri am primit cu satisfacţie decizia Tribunalului Sportiv de la Lausanne (TAS) prin care se consfinţeşte că Farul Constanţa are dreptul de a solicita licenţa UEFA pentru participarea în competiţiile europene din acest an”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul oficial al clubului.

În mai 2022, clubul Farul nu a primit licenţa UEFA, iar Comisia pentru Controlul Financiar al Cluburilor a decis că nu poate juca în următoarele trei ediţii ale cupelor europene, în cazul calificării, ca urmare a schimbării denumirii din „FC Viitorul” în „Farul Constanţa”. Decizia a fost atacată ulterior la TAS de gruparea constănţeană.

La 21 iunie 2021, gruparea de fotbal de primă ligă FC Viitorul şi divizionara secundă Farul au fuzionat, echipa din primul eşalon preluând denumirea Farul Constanţa precum şi sigla noii entităţi. Ciprian Marica, proprietarul clubului Farul Constanţa din Liga a II-a, a devenit acţionar la noua entitate sportivă aflată acum în Liga I.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Rugby: Naţionala României va disputa un meci test cu SUA la Bucureşti

Echipa naţională de rugby a României va disputa o partidă test cu selecţionata Statelor Unite ale Americii pe...

Adunarea Generală a Federaţiei Române de Fotbal va avea loc la data de 26 aprilie

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a stabilit în şedinţa sa de miercuri organizarea Adunării Generale Ordinare...

Fotbal: România, învinsă fără drept de apel de Norvegia, cu 4-0, în turul de elită al Europeanului Under-19

Selecţionata României a fost învinsă fără drept de apel de echipa Norvegiei, cu scorul de 4-0 (3-0), miercuri,...

Tenis: Djokovic ‘nu are regrete’ că a ratat turneele din Statele Unite, în absenţa vaccinului anti-Covid

Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul doi mondial, a afirmat că nu are regrete în legătură cu faptul că...