Emirul Qatarului asigură că uporterii vor fi primiţi ”fără discriminare” la Cupa Mondială

Data:

Emirul Qatarului, şeicul Tamim bin Hamad Al-Thani, a afirmat că toţi suporterii vor fi primiţi „fără discriminare” cu ocazia Cupei Mondiale de fotbal organizată de ţara sa (20 noiembrie – 18 decembrie), într-o aparentă dorinţă de a da asigurări cu privire la primirea vizitatorilor LGBT+, scrie AFP, potrivit Agerpres.

Poporul Qatarului „îşi va deschide porţile pentru toţi suporterii, fără discriminare, pentru a se bucura de meciuri de fotbal şi de atmosfera extraordinară a turneului”, a declarat şeicul Al-Thani în cadrul Adunării Generale a Naţiunilor Unite de la New York.

Chiar dacă nu a menţionat un grup anume, remarcile liderului Qatarului s-au dorit liniştitoare, pe fondul temerilor unor asociaţii de suporteri şi federaţii, în frunte cu Norvegia, cu privire la soarta vizitatorilor LGBT+ într-o ţară în care homosexualitatea este incriminată.

Homosexualitatea este ilegală în acest stat din zona Golfului, iar organizatorii Cupei Mondiale au încercat să dea asigurări, spunând că cuplurile homosexuale nu vor avea nicio problemă în timpul turneului.

FIFA a reafirmat la rândul ei că steagurile curcubeu, simboluri ale comunităţii LGBT+, vor fi permise în jurul stadioanelor.

„Noi nu credem în manifestările publice de afecţiune, dar suntem de asemenea convinşi de necesitatea de a-i primi pe toţi, indiferent de originea lor”, a declarat Hassan Al-Thawadi, secretarul general al Comitetului de organizare a CM 2022, în cursul unei conferinţei de presă, luni la New York, luni, când a fost întrebat despre suporterii LGBT+.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Rugby: Alin Petrache – Federaţiile irlandeză şi sud-africană au bugete mai mari decât primeşte sportul românesc

Preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, a afirmat, joi, că federaţiile naţionale din Irlanda şi Africa de...

Fotbal: FRF le cere şcolilor să-şi aducă elevii la meciul România – Andorra

Federaţia Română de Fotbal cere şcolilor şi instituţiilor cu activitate juvenilă să organizeze acţiuni prin care să asigure...

Handbal feminin: CSM Bucureşti a câştigat fără emoţii cu Minaur, în Liga Naţională

CSM Bucureşti a învins-o fără probleme pe CS Minaur Baia Mare, cu scorul de 29-22, joi seara, în...

Rugby: Zece schimbări în echipa României pentru meciul cu Scoţia, de la Cupa Mondială

Stafful tehnic al echipei României a făcut nu mai puţin de zece schimbări faţă de partida cu Africa...