Edward Iordănescu – Perspectivele din finalul campaniei precedente sunt pozitive

Data:

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Edward Iordănescu, consideră că perspectivele din finalul precedentei campanii de calificare sunt pozitive, motiv pentru care a selecţionat pentru meciurile amicale cu Grecia şi Israel jucători din echipa folosită de predecesorul său, Mirel Rădoi, anunță Agerpres.

„Împreună cu staff-ul pe care îl coordonez am avut ca obiectiv consolidarea unui lot echilibrat, cu soluţii multiple pe posturi. Am mers pe nucleul de fotbalişti conturat de Mirel Rădoi şi staff-ul său, pentru că perspectivele din finalul campaniei precedente sunt pozitive. Am configurat cu obstacole acest lot. Spre exemplu, rapidistul Moldovan (portarul Horaţiu Moldovan, n. red.), pe care ne bazam, a ieşit din calcule după o testare (Covid-19), după care şi soluţia Iacob (Florin Iacob, de la UTA, n. red.) a picat din acelaşi motiv. În acelaşi timp, Stanciu va reprezenta oricând pentru mine şi echipa naţională o soluţie, doar că am decis să îl lăsăm să se adapteze la noul club (Wuhan Three Towns/China). Iar pe Ianis Hagi îl aşteptăm cu toţii să revină cât mai repede în familia tricoloră după accidentare, suntem alături de el şi ne gândim la el”, a declarat Iordănescu, conform frf.ro.

Tehnicianul a precizat că pentru această acţiune a realizat un mix între jucători cu experienţă şi unii mai tineri: „Avem pentru această acţiune un lot în care se regăsec tricolori cu experienţă, dar şi jucători tineri şi foarte tineri al căror potenţial ne face încrezători că vor deveni certitudini. Ne dorim să-i ajutăm să se integreze, să se familiarizeze cu tot ce înseamnă naţionala României şi să-i impulsionăm pentru desăvârşirea lor ca jucători. Am convocat şi jucători cu un istoric important la naţională care nu traversează poate cele mai bune perioade ale lor la nivel de club. Asta pentru că evaluarea noastră ne-a evidenţiat că ei pot fi recâştigaţi pentru provocările primei reprezentative, iar contextul acestor partide amicale este cel optim, şi că mai au multe de oferit naţionalei”.

Edward Iordănescu a alcătuit o listă mai amplă cu jucători pe care îi are în vedere pentru a-i selecţiona în viitor la echipa naţională.

”Pe lângă cei 26 de jucători convocaţi, avem o listă foarte valoroasă pentru noi, compusă din fotbalişti asupra cărora ne-am concentrat şi ne concentrăm. Sunt jucători pe care îi monitorizăm permanent şi care pot fi convocaţi la următoarele acţiuni. Întâi de toate, fotbaliştii care se află deja în loturile României U21, U20 şi U19 pentru meciurile din luna martie. Apoi, jucători precum Moruţan, care trebuie să devină o prezenţă puternică în mod constant la club. Drăguş, care are sper să capete constanţă în forma bună arătată deja. Paşcanu, cu un progres foarte important în ultima perioadă. Ghiţă, pe care am decis să îl lăsăm să se integreze deplin la noul club (KS Cracovia), la fel ca şi pe Sorescu (Rakow Czestochowa), un jucător care are o ascensiune admirabilă. Plus ceilalţi tricolori din fotbalul polonez. În acelaşi timp, îi avem pe Screciu, Petrila, Mogoş, Bicfalvi, Nedelcu, Hanca, Rotariu, Alex Băluţă, Bumba, Anton sau Cristi Ganea, toţi monitorizaţi atent. Avem aşteptări pentru că există valoare şi potenţial. De aceea, îi aşteptăm să revină după accidentări pe Tudor Băluţă şi Florin Andone, iar pe Olaru şi pe Coman să îşi recapete forma dinaintea accidentărilor. Un salt de nivel din partea lui Albu, Nistor şi Creţu, la fel cum aşteptăm ca Ionuţ Radu să înceapă să apere şi să vedem perspectivele lui Vlad din vară. Deşi am enumerat mulţi tricolori, vă asigur de faptul că această enumerare nu are caracter exhaustiv. Nu sunt nicidecum toţi jucătorii pe care îi monitorizăm şi pe care ne-am putea baza începând de la acţiunea următoare! Mai există şi alţi jucători tineri şi foarte tineri. Dar şi jucători cu mare experienţă, ieşiţi poate de o vreme mai scurtă sau mai lungă din circuitul naţionalei, cu care am discutat şi voi discuta în perioada imediat următoare. Şi pe care i-am putea avea din nou alături în familia tricoloră. Poate e un clişeu, dar uşa naţionalei e deschisă totdeauna pentru toţi jucătorii (spre exemplu, de la FCSB, CFR Cluj, Craiova şi Farul avem alţi 2-3 jucători monitorizaţi atent). Aşa că ne dorim să şi vorbim deschis despre paşii spre ea şi dincolo de ea. Dar de păşit nu va fi uşor, fără eforturi importante, constanţă şi rezultate!”, a mai spus selecţionerul.

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal, Edward Iordănescu, a convocat 25 de jucători pentru meciurile amicale pe care România le va susţine luna aceasta cu Grecia şi Israel.

Iordănescu, la primele sale meciuri după alegerea sa ca selecţioner, a apelat la trei debutanţi, portarul Marian Aioani, fundaşul Radu Drăguşin şi mijlocaşul Octavian Popescu.

România va înfrunta Grecia în data de 25 martie, de la ora 20:15, pe Stadionul Steaua din Bucureşti, iar meciul cu Israelul va avea loc pe 29 martie, de la ora 20:45, la Netanya.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Edward Iordănescu: Belgia e un adversar colosal

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Edward Iordănescu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută în...

Fotbal – EURO 2024: Albanezul Daku regretă scandările de la finalul meciului cu Croaţia

Mirlind Daku, fotbalistul naţionalei Albaniei, şi-a cerut scuze vineri pentru că a proferat scandări îndreptate împotriva Macedoniei de...

Tenis: Germanul Zverev, în semifinale la Halle

Jucătorul german de tenis Alexander Zverev, locul 4 mondial, favorit numărul 2, s-a calificat vineri în semifinalele turneului...

EURO 2024: Jucătorii Ucrainei au arătat o altă stare de spirit, a spus Rebrov după victoria cu Slovacia

Fotbaliştii naţionalei Ucrainei au arătat o altă stare de spirit faţă de meciul pierdut luni împotriva României, a...