Edward Iordănescu: „La meciul cu Grecia suntem în gardă din toate punctele de vedere”

Data:

Antrenorul echipei naţionale de fotbal a României, Edward Iordănescu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că e în gardă din toate punctele de vedere în ceea ce priveşte debutul său ca selecţioner în partida amicală de vineri, cu Grecia, potrivit Agerpres.

„Este un joc pe care îl aşteptăm cu entuziasm. Printre problemele pe care le-am avut deja, ne interesează să pregătim atent acest test. Ne aşteaptă un meci de dificultate, pentru că avem un adversar care a arătat lucruri foarte bune în ultima perioadă, e bine organizat, e o echipă foarte bine organizată tactic, cu jucători cu calitate. Suntem în gardă din toate punctele de vedere. În meciul cu Grecia nu poate face abstracţie rezultatul. Din aceste două jocuri aşteptăm foarte multe răspunsuri în ceea ce priveşte o evaluare a lotului, a jucătorilor individual şi a pregătirii. Nu mă tem de rezultate negative. Dacă aş face asta aş avea o mare problemă, ştiu că apare critica în astfel de cazuri, m-am învăţat cu ea, o accept, poate fi chiar constructivă”, a declarat Iordănescu.

Tehnicianul nu a ascuns faptul că va fi emoţionat la prima partidă pe banca tehnică a naţionalei într-un meci disputat pe stadionul Ghencea: „Toţi suntem conştienţi că reprezentăm România, aşteptăm întoarcerea suporterilor, avem nevoie să vină alături de echipa naţională aşa cum au făcut-o în foarte multe momente. Fac un apel către suporterii noştri şi pentru campania care urmează, să vină alături de noi, să vină necondiţionat dacă se poate, pentru că ştiu câtă nevoie au băieţii de suportul publicului şi sunt sigur că pot da infinit mai mult atunci când suporterii sunt alături de noi. Va fi o emoţie pozitivă mâine, pentru că o parte importantă din copilăria mea a fost în Ghencea”.

Selecţionerul a afirmat că e convins că există jucători nemulţumiţi că nu au fost convocaţi pentru meciurile cu Grecia şi Israel, precizând că aşteaptă ca acest lucru să-i motiveze pe viitor.

„Oricine poate deveni titular, perspectivele sunt deschise tuturor. Sunt mulţi jucători tineri şi foarte tineri pe care îi avem în vedere pentru perioada următoare. Nu fac selecţia să supăr sau să nu supăr pe cineva. A fost un studiu clar, au fost foarte multe informaţii, monitorizare, e o strategie pe care o pregătim pentru fiecare acţiune. Am mers în linii mari pe nucleul început de Cosmin Contra şi continuat de Mirel Rădoi. Sunt jucători care ne lipsesc, sunt alţii pe care îi avem sub observaţie, porţile sunt deschise către orice jucător român care arată valoare. Dar cei care sunt sunt supăraţi e bine că sunt supăraţi, pentru că pot veni cu energie şi entuziasm. E important şi felul în care sunt supăraţi, mi-ar plăcea ca acea supărare să o materializeze în jocuri bune la club pentru a ne atrage atenţia pe viitor. Am avut o discuţie cu Săpunaru, sunt jucători care intră în categoria lui,cum e şi Tamaş, băieţi cu mult caracter, care au adus multă personalitate echipei naţionale şi valoare. Vedem ce se va întâmpla, nu pot face promisiuni. Sunt jucători care au o anumită vârstă şi trebuie să fim atenţi în ce fel putem fructifica convocarea lor la naţională”,a afirmat Iordănescu.

Tehnicianul a lăudat progresul înregistrat în ultima perioadă de Octavian Popescu la echipa de club, menţionând că are în vedere convocarea şi altor jucători tineri: „Eu mă gândeam la mai multe minute pentru Tavi Popescu, dar dacă el vrea doar 10 minute, vom vedea. E un jucător foarte talentat, a fost adus pentru că merită, are un progres fantastic, ştiu ce potenţial are. Mai sunt şi alţii în Liga I care mi-au tras atenţia, dar trebuie să aibă şi continuitate, aşa cum a avut el. Aşa este şi cazul lui Radu Drăguşin, unde am identificat potenţial. Sunt jucători pe care vrem să-i câştigăm, încercăm să îi pregătim pentru ce urmează, să capete experienţă, să se familiarizeze cu ceea ce se întâmplă la echipa naţională şi apoi depinde foarte mult de ei dacă vor confirma”.

El a precizat că la echipa naţională are nevoie ca toţi jucători selecţionaţi să se dăruiască sută la sută.

„Sigur e nevoie de valoare, dar eu am nevoie şi de suflet la echipa naţională. La echipa naţională va veni cine va pune cu adevărat sufletul pentru a obţine rezultate. Sincer, sunt mai optimist după primele antrenamente, pe mulţi îi cunoşteam, am lucrat cu ei, pe alţii i-am întâlnit ca adversari, nu mă aşteptăm la o surpriză majoră. Eu cred că echipa naţională are potenţial să crească, putem avea alt spirit, altă personalitate. Ce mă încurajează este că am descoperit un grad mare de receptivitate, jucătorii sunt atenţi, încearcă să se implice, încearcă să pună în practică ceea ce le spunem noi şi ce este încurajator, dar ce trebuie să înţeleagă este că lucrurile astea trebuie să persiste. Îmi doresc să fie mai competitivi, mai combativi, să dăm mai mult, cred că aici putem să lucrăm. Să fim corecţi, nu putem inventa fotbalişti, nu-i putem fabrica. Nucleul ăsta plus alţi 10 jucători sunt cei pe care ne vom bază în linii mari. Asta este ceea ce caut eu. Jucătorii trebuie să se adapteze ei cu mine prima oară, rolul lor este să mă înţeleagă, să înţeleagă ce ne propunem, ce ne propunem să jucăm. Sunt antrenorul care nu cere nimic mecanic, ei trebuie să înţeleagă de ce facem asta şi apoi să creadă în ceea ce le-am explicat ca în final să reuşească să pună în practică”, a completat selecţionerul României.

El a precizat că pentru următoare perioadă Vlad Chiricheş va rămâne căpitanul echipei, având aşteptări foarte mari de la el.

România va disputa două meciuri de pregătire, cu Grecia în data de 25 martie, de la ora 20:15, pe Stadionul Steaua din Bucureşti, şi cu Israelul, pe 29 martie, de la ora 20:45, la Netanya. Partida cu Grecia reprezintă debutul lui Edward Iordănescu în postul de selecţioner al României.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Rugby: Alin Petrache – Federaţiile irlandeză şi sud-africană au bugete mai mari decât primeşte sportul românesc

Preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, a afirmat, joi, că federaţiile naţionale din Irlanda şi Africa de...

Fotbal: FRF le cere şcolilor să-şi aducă elevii la meciul România – Andorra

Federaţia Română de Fotbal cere şcolilor şi instituţiilor cu activitate juvenilă să organizeze acţiuni prin care să asigure...

Handbal feminin: CSM Bucureşti a câştigat fără emoţii cu Minaur, în Liga Naţională

CSM Bucureşti a învins-o fără probleme pe CS Minaur Baia Mare, cu scorul de 29-22, joi seara, în...

Rugby: Zece schimbări în echipa României pentru meciul cu Scoţia, de la Cupa Mondială

Stafful tehnic al echipei României a făcut nu mai puţin de zece schimbări faţă de partida cu Africa...