Edward Iordănescu, înaintea meciului cu Finlanda: „Îmi doresc ca suporterii să vadă o nouă naţională”

Data:

Selecţionerul Edward Iordănescu a declarat, într-o conferinţă de presă, că îşi doreşte ca în partida de vineri, cu Finlanda, din Liga Naţiunilor, suporterii să aibă posibilitatea să vadă o altă echipă naţională de fotbal a României, care să aibă şanse de calificare la Campionatul European, potrivit Agerpres.

„Pentru mine istoria şi statistica au rolul lor, dar ştim că atunci când intrăm pe teren nimic nu îţi garantează un rezultat pozitiv. Din punctul meu de vedere, în iunie dezamăgirea personală a fost una mare, dar încrederea şi aşteptările rămân la fel de mari. Şi am argumente în sensul ăsta, pot să spun că în urmă unei analize complexe am avut şi destul de multă neşansă, atât în afara terenului, pentru că am avut o serie de probleme cu jucătorii, cât şi în jocurile propriu zise. Îmi doresc ca suporterii echipei naţionale să vadă o nouă naţională, cu totul altă abordare, îmi doresc mai multă încredere, mai mult curaj, mai mult devotament, mai multă ambiţie şi mai multor orgoliu. Îmi doresc consolidarea unei echipe naţionale care să aibă o şanse reale pentru Campionatul European”, a declarat Iordănescu.

Tehnicianul a precizat că şi-a conturat un tablou al situaţiei de la echipa naţională după ultimele două acţiuni şi că speră ca în următoarele două meciuri „tricolorii” să schimbe imaginea lăsată în luna iunie: „Sunt la a treia acţiune la echipa naţională şi pot spune că în momentul de faţă am în linii mari un tablou complet asupra situaţiei. Am simţit că jucătorii au început să înţeleagă şi să îşi însuşească dorinţele noastre şi mesajele pe care le dăm către ei, ne rămâne ca acest lucru să îl demonstreze şi pe teren. Trebuie să începem să arătăm ca o echipă care are aspiraţii cu şanse reale pentru calificarea la turneul final. Trebuie să începem să arătăm bine şi să schimbăm imaginea şi impresia lăsată în iunie”.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Atletism: Campionul olimpic italian Marcell Jacobs se va antrena în Statele Unite pentru JO 2024

Sprinterul italian Marcell Jacobs, campionul olimpic en titre la 100 m, se va antrena sub comanda antrenorului Rana...

Handbal masculin: CSM Bucureşti, la prima sa înfrângere în acest campionat, la Constanţa

CSM Constanţa a învins-o pe CSM Bucureşti cu scorul de 28-26, duminică, pe teren propriu, într-un meci din...

Lupte: Răzvan Pîrcălabu – Sunt ferm convins că ne vom atinge obiectivele privind calificările la JO 2024

Preşedintele Federaţiei Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că este încrezător că obiectivele privind...

Fotbal: Dragoş Iancu (AFC Hermannstadt), după operaţie – În 3-4 luni voi reveni pe teren

Mijlocaşul Dragoş Iancu, de la AFC Hermannstadt, operat luni după o fractură deschisă de peroneu la piciorul stâng,...