Echipa naţională de rugby a României va disputa în noiembrie meciuri test cu Chile, Uruguay şi Samoa

Data:

Echipa naţională de rugby a României va disputa trei meciuri test cu Chile, Uruguay şi Samoa în luna noiembrie, toate urmând să se dispute pe Stadionul Arcul de Triumf din Capitală, informează, Federaţia Română de Rugby pe site-ul său oficial, potrivit Agerpres.

Preşedintele FRR a subliniat importanţa acestor partide test.

„‘Stejarii’ revin pe Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf cu trei meciuri test de gală. Sunt partide cu echipe bine cotate, toate calificate la Cupa Mondială. Pentru mine, aceste partide sunt practic startul pregătirii pentru competiţia de anul viitor din Franţa şi sunt noi oportunităţi în care mai putem testa jucători sau tactici”, a spus Alin Petrache.

La 5 noiembrie, România va deschide seria meciurilor cu întâlnirea cu Chile, după care va urma pe 12 noiembrie, partida cu Uruguay şi pe 19 noiembrie, cea cu Samoa. Orele de disputare ale partidelor vor fi anunţate în perioada următoare. De asemenea, la Bucureşti, se vor disputa în cuplaj cu meciurile ”stejarilor” şi două partide test extrem de interesante, Tonga – Chile şi Tonga – Uruguay.

Programul meciurilor de pe Stadionul Arcul de Triumf este următorul:

5 noiembrie
România – Chile

12 noiembrie
România – Uruguay
Tonga – Chile

19 noiembrie
România – Samoa
Tonga – Uruguay

România (locul 17 în ierarhia mondială) şi Uruguay (locul 18) s-au întâlnit de 12 ori până acum, 9 victorii revenind „stejarilor”, două sud-americanilor, fiind înregistrat şi un rezultat de egalitate. Cele două echipe s-au întâlnit şi în acest an, în cadrul turneului de vară pe care „stejarii’ l-au făcut în America de Sud, împărţindu-şi victoriile 30-22 pentru România şi 26-20 pentru „Los Teros”.

În ceea ce o priveşte partida cu Chile (locul 21 în clasamentul World Rugby), aceasta va fi doar a doua întâlnire din istoria sportivă a „stejarilor” cu „Los Condores”. Prima partidă a avut loc în 8 iunie 2019, la Valparaiso, un meci în care debutau Taylor Gontineac, Mihai Lămboiu şi Gabriel Rupanu, România impunându-se cu 27-11.

România şi Samoa se vor întâlni pentru a treia oară, primele două întâlniri fiind câştigate de „stejari”, ambele disputate în Bucureşti, în luna noiembrie, 32-24 în 1989, şi 17-13 în 2017.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Croaţia învinge Brazilia la loviturile de departajare şi se califică în semifinalele Cupei Mondiale

Selecţionata Croaţiei, vicecampioana mondială, a învins formaţia Braziliei cu scorul de 4-2 la loviturile de departajare şi s-a...

A cincea victorie consecutivă pentru Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe în EuroCup

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe a reuşit a cincea sa victorie consecutivă în competiţia feminină de baschet FIBA EuroCup, 80-71...

Dinamo a terminat la egalitate cu PPD Zagreb în Liga Campionilor

Dinamo Bucureşti a terminat la egalitate cu echipa croată PPD Zagreb, 27-27 (14-13), în Sala Polivalentă din Capitală,...

Jaqueline Cristian, învinsă în optimile turneului WTA de la Angers

Jaqueline Cristian a fost învinsă de americanca Alycia Parks, cu 6-4, 6-4, în optimile de finală ale turneului...