David Popovici: „Şi eu am aşteptări mari la următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice, dar încerc să o iau pas cu pas”

Data:

Înotătorul David Popovici, medaliat cu aur la Campionatele Europene în bazin scurt de anul trecut, a declarat, joi seara, că are aşteptări mari la următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice, care va avea loc la Paris în 2024, dar că încearcă să nu se precipite şi să ia lucrurile pas cu pas, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă se gândeşte deja la următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice, Popovici a răspuns: „Şi eu am aşteptări foarte mari, dar încerc să nu mă precipit şi să o iau pas cu pas. Pentru că deşi este cel mai important concurs din cariera unui sportiv mai avem paşi mari de făcut până acolo. Mai sunt Mondiale, Europene… o să o luăm încet, nu vrem să ne aruncăm prea tare”.

La prima sa participare la Jocurile Olimpice, David Popovici a obţinut cele mai bune rezultate ale nataţiei româneşti la Tokyo 2020, locul patru la 200 m liber şi şapte la 100 m liber.

„Încă de când eram mic mă uitam la cursele lui Michael Phelps, el era un fenomen, un extraterestru… cum îmi spune mie lumea acum. Mă flatează complimentele, mai ales dacă vin de la alţi sportivi. Dar eu spun despre mine că sunt doar un băiat care înoată repede. Eu consider că poţi să realizezi orice dacă ai oamenii potriviţi în jurul tău”, a mai spus tânărul înotător joi seara.

Sportivul în vârstă de 17 ani a afirmat că i-a făcut plăcere să domine Campionatele Naţionale desfăşurate zilele trecute la Bacău unde a reuşit să câştige patru titluri: „Mi-a fost dor de un concurs la care să aibă acces şi spectatorii. Ne-a făcut plăcere să mergem acolo, mie şi echipei mele. Ne place să dominăm concursul şi să câştigăm. A fost o experienţă frumoasă, e total altceva cu public, mult mai frumos. Contează foarte mult pentru mine atmosfera, cu cât e mai gălăgios un concurs, cu atât e mai frumos”.

Înotătorul David Popovici, care în 2021 a obţinut medalia de aur la Campionatele Europene în bazin scurt la 200 m liber, a fost premiat, joi seara, în cadrul în cadrul Galei Trofeelor Alexandrion.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Ciclism: Belgianul Julian Mertens, în comă artificială după un accident la antrenament

În urma unui accident de antrenament petrecut miercuri, ciclistul belgian Julian Mertens (Bingoal WB) a fost plasat în...

Tenis: Meci-maraton la Roland-Garros, la simplu masculin – Altmaier l-a învins pe Sinner în cinci ore şi jumătate

Germanul Daniel Altmaier, locull 79 ATP, s-a calificat, joi, în turul trei al turneului de grand slam de...

Câștigător a două etape în Turul Italiei, ciclistul sloven Jan Polanc se retrage prematur la 31 de ani cu iregularități ale ritmului cardiac

Mulți, mulți sportivi apți fizic pentru efortul competițional au decedat după începerea în decembrie 2020 a campaniei de...

Orădeanul Kiraly Balint, medaliat la Campionatul balcanic de juniori, mort la doar 22 de ani

Tânărul atlet Király Bálint, în vârstă de doar 22 de ani, a încetat din viață, după o luptă...