Creşterea de buget a Jocurilor Olimpice de la Paris din 2024, legată şi de o subestimare a caietelor de sarcini

Data:

Ministrul francez al Sporturilor şi al Jocurilor Olimpice şi Paralimpice din 2024, de la Paris, Amelie Oudea-Castera, a explicat, luni seara, pentru BFM Business, că o parte a creşterii bugetului Comitetului de organizare provine din ”complexitatea caietelor de sarcini, un pic subestimată” şi a costurilor legate de ”resursele umane”, transmite AFP, citată de Agerpres.

Săptămâna trecută, Comitetul de organizare (COJOP) a indicat că bugetul său va creşte cu zece procente, respectiv cu 400 de milioane de euro, până la 4,4 miliarde de euro. Jumătate din această creştere se datorează inflaţiei. Ultimele detalii ale revizuirii bugetare vor fi tranşate până pe 12 decembrie, când este programata o reuniune a Consiliul de Administraţie al comitetului de organizare.

Bugetul COJOP este compus în procent de 97% din surse private (bilete, sponsorizări şi contribuţia Comitetului Internaţional Olimpic).

Chestionată în privinţa creşterii bugetului dincolo de compensarea inflaţiei, Amelie Oudea-Castera a răspuns: ”Alte 200 de milioane corespund unei complexităţi a caietelor de sarcini care au fost subestimate, adică posturi (bugetare, n. red.) a căror dinamică este importantă, mă gândesc la costuri cu energia şi aspecte ale resurselor umane, deoarece sunt meserii aflate sub tensiune”.

”Suntem în lucru până pe 12 decembrie pentru a găsi uneltele potrivite pentru ajustare”, a mai spus ministrul.

Amelie Oudea-Castera a precizat că bugetul Jocurilor Olimpice de la Londra, din 2012, a fost revizuit în creştere cu 16%, cam în aceeaşi perioadă, cu aproximativ 20 de luni înaintea ceremoniei de deschidere, asta în absenţa unei inflaţii comparabile cu cea de azi.

Celălalt mare operator al Jocurilor Olimpice, care este finanţat parţial din banul public, este Solideo, societatea de livrare a lucrărilor olimpice, cum ar fi construcţia Satului Olimpice. Bugetul său este de 4,3 miliarde de euro, din care 1,87 miliarde provin din bani publici, dar a fost şi el atins de valul inflaţiei provenit din invadarea Ucrainei de către armata rusă.

În total, factura Jocurilor Olimpice de la Paris ar putea ajunge la 8,7 miliarde de euro, faţă de 6,8 miliarde la cât era estimată în 2019.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Premier League investighează clubul Manchester City pentru încălcarea regulilor financiare

Clubul Manchester City face obiectul unei investigaţii conduse de o comisie independentă privind posibile încălcări ale regulilor financiare...

Liga spaniolă anchetează noi manifestări rasiste împotriva lui Vinicius Junior

Liga spaniolă de fotbal a anunţat deschiderea unei anchete după noi remarci rasiste la adresa atacantului brazilian al...

Ministerul Sportului desfăşoară pe timpul vacanţei şcolare a treia ediţie a proiectului Hercules

Ministerul Sportului a anunţat, luni, într-un comunicat de presă remis Agerpres, că pe timpul vacanţei şcolare din această...

Naţionala U20 are meciuri cu Portugalia şi Norvegia în luna martie

Echipa naţională de fotbal U20 a României va disputa în luna martie două meciuri amicale cu Portugalia şi...