Constantin Din: Bugetul de la minister acoperă doar 25% din nevoile pe care le avem

Data:

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Constantin Din, a declarat, pentru Agerpres, că suma alocată de la Ministerul Sportului pentru bugetul pe 2023 reprezintă doar 25% din nevoile pe care le are pentru a bifa acţiunile echipelor naţionale din acest an.

„Bugetul pe anul ăsta mi se pare motivator, să putem să muncim mai mult şi să găsim soluţii. E în jur de 25% din nevoile pe care le avem, doar să ne bifăm acţiunile, nu să investim ceva suplimentar în pregătire sportivilor. Doar să bifăm acţiunile pe care le avem programate”, a declarat Din pentru AGERPRES.

Oficialul FRH a precizat că în situaţia în care se găseşte federaţia din punct de vedere financiar va trebui să renunţe la anumite acţiuni ale unor echipe naţionale de handbal.

„Mi se părea normal să fie luată în calcul şi inflaţia. Eu sper să putem să suplimentăm acest buget, pentru a nu periclita acţiunile echipelor naţionale de seniori, pentru că avem foarte multe. În situaţia în care ne găsim, suntem nevoiţi să renunţăm la anumite acţiuni sau la anumite echipe naţionale. Ministerul Sportului probabil că a demarat deja Strategia Sportului despre care se tot vorbeşte şi din analizele dânşilor aşa a reieşit. Nu cunosc detalii sau care sunt criteriile şi atunci le acceptăm pe astea şi căutăm soluţii”, a adăugat Constantin Din.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Rugby: Naţionala României va disputa un meci test cu SUA la Bucureşti

Echipa naţională de rugby a României va disputa o partidă test cu selecţionata Statelor Unite ale Americii pe...

Adunarea Generală a Federaţiei Române de Fotbal va avea loc la data de 26 aprilie

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a stabilit în şedinţa sa de miercuri organizarea Adunării Generale Ordinare...

Fotbal: România, învinsă fără drept de apel de Norvegia, cu 4-0, în turul de elită al Europeanului Under-19

Selecţionata României a fost învinsă fără drept de apel de echipa Norvegiei, cu scorul de 4-0 (3-0), miercuri,...

Tenis: Djokovic ‘nu are regrete’ că a ratat turneele din Statele Unite, în absenţa vaccinului anti-Covid

Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul doi mondial, a afirmat că nu are regrete în legătură cu faptul că...