Consiliul de Administrație al lui Juventus și-a prezentat demisia

Data:

Toţi membrii consiliului de administraţie al clubului de fotbal Juventus Torino, inclusiv preşedintele său, Andrea Agnelli, şi-au prezentat demisia, a anunţat luni gruparea din Serie A, care se confruntă cu probleme sportive, financiare şi juridice, informează AFP, citată de Agerpres.

Directorul general, Maurizio Arrivabene, a fost însărcinat să rămână pe loc şi să se ocupe de problemele de zi cu zi, până la formarea unui nou consiliul, a anunţat clubul torinez într-un comunicat. Următoarea Adunare generală este programată pentru 18 ianuarie.

Juventus „va continua să colaboreze şi să coopereze cu autorităţile de supraveghere şi din sector”, a asigurat „Bătrâna Doamnă”.

Consiliul, care îi include pe Andrea Agnelli şi pe vicepreşedintele său Pavel Nedved, „a considerat că este în cel mai bun interes social” să demisioneze, „având în vedere centralitatea şi relevanţa problemelor juridice şi tehnico-contabile restante”, o aluzie la ancheta pe care justiţia italiană o desfăşoară de mai bine de un an.

Parchetul din Torino este interesat de practica, pe care Juve a multiplicat-o, a „schimburilor false” de jucători: vânzări încrucişate cu alte cluburi, fără a face schimb de bani, dar permiţând înregistrarea câştigurilor de capital în bilanţ.

Magistraţii au cuantificat aceste câştiguri de capital „fictive” la aproximativ 155 de milioane de euro între 2018 şi 2021, potrivit presei.

De asemenea, clubul, listat la bursă, ar fi ascuns investitorilor săi existenţa unor acorduri private cu jucători, printre care starul portughez Cristiano Ronaldo, pentru a putea amâna plata anumitor salarii.

Juventus a declarat luni că a „a examinat din nou obiecţiile parchetului” de la tribunalul din Torino şi a decis „să adopte metodologii contabile alternative legitime”, în ceea ce priveşte suplimentele salariale.

La aceste probleme legale se adaugă şi cele financiare: „Bătrâna Doamnă” a fost eliminată în faza grupelor Ligii Campionilor, o ieşire prematură care va duce la un deficit de aproximativ 20 de milioane de euro, potrivit site-ului Calcio e Finanza.

Clubul, în „roşu” în ultimii cinci ani, a înregistrat în sezonul trecut pierderi de 255 de milioane de euro, un deficit record în fotbalul italian.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Ministerul Sportului desfăşoară pe timpul vacanţei şcolare a treia ediţie a proiectului Hercules

Ministerul Sportului a anunţat, luni, într-un comunicat de presă remis Agerpres, că pe timpul vacanţei şcolare din această...

Naţionala U20 are meciuri cu Portugalia şi Norvegia în luna martie

Echipa naţională de fotbal U20 a României va disputa în luna martie două meciuri amicale cu Portugalia şi...

Real Madrid se solidarizează cu victimele cutremurului din Siria şi Turcia

Clubul Real Madrid şi-a manifestat "profunda consternare şi solidaritate" cu Siria şi Turcia după puternicul seism care a...

Gheorghe Hagi, mesaj către poporul turc după cutremurele de luni: Sunt alături de voi

Antrenorul echipei de fotbal Farul Constanţa, Gheorghe Hagi, unul dintre cei mai cunoscuţi români din Turcia după performanţele...