Clubul Steaua anunţă că este alături de Maria Boldor, după ce floretista a fost testată pozitiv

Data:

Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti a anunţat prin intermediul unui comunicat postat pe pagina de Facebook că este alături de scrimera Maria Boldor până la soluţionarea finală a cazului său, după ce floretista a fost testată pozitiv la un control antidoping, informează Agerpres.

”CSA Steaua a luat act de decizia Agenţiei Naţionale Anti-Doping (ANAD), privind suspendarea provizorie a sportivei Beatrice-Maria Boldor-Boghiţă, ca urmare a rezultatului pozitiv al probei A. Beatrice-Maria Boldor-Boghiţă este componenta lotului olimpic de scrimă al României, fiind inclusă în programul ADAMS alături de alţi sportivi, care au potenţial de calificare la Jocurile Olimpice. În baza articolului 80 din Legea 310/2021 privind prevenirea şi combaterea dopajului în sport, suspendarea provizorie a unui sportiv este obligatorie pe baza unui rezultat pozitiv al probei A. Beatrice-Maria Boldor-Boghiţă a cerut efectuarea de teste pe eşantionul B, iar până la comunicarea rezultatelor finale s-a luat măsura suspendării tuturor activităţilor de pregătire sportivă, precum şi a contractului de activitate sportivă încheiat între cele două părţi. Clubul Sportiv al Armatei Steaua susţine un sport curat, fără dopaj, iar până la soluţionarea finală a cazului este alături de sportiva sa”, se arată în comunicat.

Şi Federaţia Română de Scrimă a reacţionat în acest caz, suspendând-o temporar pe Boldor din lotul naţional de floretă.

”Federaţia Română de Scrimă precizează că sportiva Maria Boldor, floretistă legitimată la CSA Steaua, a fost supusă unui control în luna noiembrie şi a fost testată pozitiv la Enobosarm (ostarină). Maria Boldor a cerut deja contraexpertiza probei B. Agenţia Naţionala Anti-Doping a notificat sportiva şi Federaţia Română de Scrimă şi, până la soluţionarea cazului aflat în gestionare, Federaţia a suspendat-o temporar pe Maria Boldor din Lotul Naţional de floretă”, se arată în comunicatul FRS.

”Am rămas fără cuvinte. Nu ne-a căzut bine deloc, dar chiar nu ai ce să faci. Pentru mine nu e o bombă, nu mă mai surprinde nimic în ziua de azi. Ea a făcut analiza când era acasă, nu la competiţie, în luna noiembrie. După Campionatul Mondial i s-a făcut control şi nu a fost nicio problemă. Maria avea probleme la genunchi şi ar fi trebuit în mod normal să se opereze. Dar în situaţia asta nu ştiu. Noi am scos-o din lotul olimpic, de peste tot, aşa cum e normal. Ea nu mai are contract nici cu CSA Steaua, i l-au desfăcut. Nu ai cum să-i verifici acasă, să stai după ei. Acum suportă consecinţele. Nu exista la noi practica dopajului. Nu îmi amintesc să fi avut ceva probleme. Am fost şi sportiv şi antrenor şi arbitru, dar nu am avut aşa ceva. Dar sunt aceste generaţii, mai ciudate, după cum vedeţi. Mi-a spus că va cere contraexpertiza, iar dacă aceasta se va confirma riscă între doi şi patru ani de suspendare”, a declarat preşedintele FRS, Marius Florea, pentru AGERPRES, în acest caz.

Ana Alexandra Boldor (CSU Politehnica Timişoara), sora Mariei, a fost testată pozitiv la cocaină, pe 21 mai anul trecut, conform Agenţiei Naţionale Anti-Doping, şi a primit o suspendare de patru ani.

Maria Boldor, 26 ani, de la CSA Steaua, a fost desemnată cea mai bună sportivă a Federaţiei Române de Scrimă în 2022 pentru medalia de bronz cucerită la floretă individual cu prilejul Mondialelor de la Cairo, dar din cauza unei accidentări nu a putut participa la festivitate.

Maria Boldor a câştigat Cupa României la floretă pe 8 noiembrie, după ce a învins-o în finală pe Mălina Călugăreanu (CSA Steaua), cu 15-11, în Sala ”Ana Pascu” din Bucureşti.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Rugby: Naţionala României va disputa un meci test cu SUA la Bucureşti

Echipa naţională de rugby a României va disputa o partidă test cu selecţionata Statelor Unite ale Americii pe...

Adunarea Generală a Federaţiei Române de Fotbal va avea loc la data de 26 aprilie

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a stabilit în şedinţa sa de miercuri organizarea Adunării Generale Ordinare...

Fotbal: România, învinsă fără drept de apel de Norvegia, cu 4-0, în turul de elită al Europeanului Under-19

Selecţionata României a fost învinsă fără drept de apel de echipa Norvegiei, cu scorul de 4-0 (3-0), miercuri,...

Tenis: Djokovic ‘nu are regrete’ că a ratat turneele din Statele Unite, în absenţa vaccinului anti-Covid

Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul doi mondial, a afirmat că nu are regrete în legătură cu faptul că...