Ciclism: Mihai Covaliu – Ne-a surprins pe toţi modul în care a câştigat Vlad Dascălu, nu faptul că a câştigat

Data:

Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), l-a primit luni pe ciclistul Vlad Dascălu, proaspăt medaliat cu aur la Jocurile Europene din Polonia la mountain bike în proba de cross-country, scrie Agerpres.

Covaliu şi George Boroi au primit câte un tricou semnat de campionul european Vlad Dascălu, replici al celui primit la Jocurile Europene din Polonia unde a cucerit aurul în proba de cross-country olimpic (XCO), devenind primul român care a câştigat acest titlu la seniori.

”Vlad este într-un moment bun al carierei, cu rezultate foarte bune la competiţiile la care a participat. Ştim cu toţii, la Jocurile Europene a reuşit să facă o cursă fantastică şi ne-a surprins pe toţi modul în care a câştigat, nu faptul că a câştigat. A confirmat apoi imediat forma bună în care e, câştigând o medalie de bronz la următoarea cursă din Cupa Mondială. Ne bucurăm că a venit în România pentru câteva zile să participe la Campionatul Naţional. Am avut o discuţie împreună, cu secretarul general (George Boroi), preşedintele federaţiei (Cătălin Sprinceană), antrenorul lui (Paulo de la Fuente Perez) şi l-am asigurat de întreg sprijinul COSR, inclusiv stagii de pregătire. Pe 23 septembrie va merge la Paris unde va fi test event-ul, cursa preolimpică, şi i-am spus că poate vom participa şi noi la acest eveniment. În rest îi dorim sănătate, succes şi s-o ţină tot aşa până după Jocurile Olinpice, nu doar până la Jocurile Olimpice”, a spus Mihai Covaliu la Casa Olimpică.

Dascălu, locul şapte la Jocurile Olimpice de la Tokyo, este unul dintre sportivii creditaţi cu şanse la medalia olimpică cu prilejul Jocurilor din 2024 de la Paris.

După ce a fost campion european şi mondial de tineret în 2019, Dascălu a avut un parcurs excelent în Cupa Mondială 2022, în care a obţinut cinci podiumuri şi a ocupat locul opt în clasamentul general.

Pe 12 şi 14 iulie, Dascălu va lua startul în cursele de XCO (cursa olimpică) respectiv XCO (short-track) de la Campionatele Naţionale de mountain bike de la Păltiniş (Sibiu).
AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Tenis: Monica Niculescu şi Cristina Bucşa, calificate în semifinalele probei de dublu la Strasbourg (WTA)

Perechea compusă din jucătoarea română de tenis Monica Niculescu şi spaniola Cristina Bucşa s-a calificat, miercuri, în semifinalele...

Budapesta va găzdui finala Ligii Campionilor în 2026

Puskas Arena din Budapesta va găzdui finala Ligii Campionilor la fotbal în 2026, în timp ce finala din...

Fotbal: Echipa lui Bayern Munchen este un „şantier”, spune fostul internaţional german Michael Ballack

Fosta vedetă a echipei Bayern Munchen şi a naţionalei de fotbal a Germaniei, Michael Ballack, spune că gruparea...

Tenis: Andre Agassi, noul căpitan al echipei Restului Lumii pentru Laver Cup începând din 2025

Andre Agassi îl va înlocui pe John McEnroe în postura de căpitan al echipei Restului Lumii pentru Laver...