Ciclism: Irlandezul Sam Bennett a câştigat prima etapă a Turului Sibiului

Data:

Rutierul irlandez Sam Bennett (BORA – hansgrohe) a câştigat, joi, prima etapă a Turului ciclist al Sibiului, desfăşurată pe traseul Sibiu – Biertan – Sighişoara – Agnita – Sibiu (199 km), scrie Agerpres.

Bennett a câştigat sprintul din Piaţa Mare, obţinând victoria după 4 h 13 min 19 sec, în faţa a doi rutieri de la Lotto Dstny, belgianul Milan Menten şi germanul Michael Schwarzmann, ambii cronometraţi cu acelaşi timp.

”Nu a fost uşor pentru mine. Nu mă aşteptam să mă afecteze atât de mult căldura, iar finalurile de etapă sunt agresive. Sunt mulţi ciclişti şi echipe care vor să câştige şi forţează, făcând să fie dificil pentru cei ca mine. Vreau să mulţumesc echipei. Evadarea a fost una puternică şi am alergat 200 km în căldură. Victoria de azi a fost o muncă de echipă. Coechipierii mei au controlat cursa toată ziua şi m-au pus în poziţia pe care mi-o doream în ultimul kilometru. Aveam nevoie de această victorie în acest punct crucial al sezonului”, a declarat Bennett, citat de organizatori.

Cristian Răileanu, component al naţionalei României, a fost cel mai bine clasat reprezentant al ţării noastre, pe locul 24, în acelaşi timp cu învingătorul.

În ierarhia generală, Bennett este lider, urmat la 2 secunde de cehul Daniel Turek (ATT Investments) şi la 4 secunde de Milan Menten. Răileanu ocupă locul 27, la zece secunde de lider.

Vineri va avea loc etapa a doua a cursei, Sibiu – Mediaş – Agnita – Cârţa – Bâlea Lac (155 km).
AGERPRES

Distribuie:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Sindicatele jucătorilor din Anglia şi Franţa atacă FIFA în instanţă pentru Mondialul cluburilor

Sindicatele fotbaliştilor profesionişti englezi (PFA) şi francezi (UNFP) au atacat, joi, Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) în faţa...

Desemnarea gazdei JO de iarnă din 2030, condiţionată de garanţiile publice ale statului francez

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a condiţionat desemnarea Alpilor francezi ca gazdă a Jocurilor Olimpice de iarnă din 2030...

Premii record de 50 de milioane de lire sterline la ediţia 2024 a turneului de la Wimbledon

Organizatorii turneului de tenis de Grand Slam de la Wimbledon (1-14 iulie) au anunţat joi premii record de...

EURO 2024: Avancronica meciului de deschidere, Germania – Scoţia

Meciul care va deschide Campionatul European de fotbal - EURO 2024 - va fi cel dintre echipa gazdă,...