Ciclism: Biniam Girmay, primit ca un erou în Eritreea, după succesul din cursa Gent-Wevelgem

Data:

Biniam Girmay a avut parte de o primire extraordinară la revenirea în ţara sa natală, Eritreea, după ce a devenit primul ciclist african câştigător al unei curse clasice din calendarul World Tour, informează presa sportivă belgiană, citată de Agerpres.

În vârstă de 21 ani, Girmay s-a impus în cea de-a 84-a ediţie a cursei Gent-Wevelgem, desfăşurată duminica trecută în Belgia. El a fost cronometrat pe distanţa de 249 km în 5h 37:57, reuşind să-i devanseze la sprint pe francezul Christophe Laporte (Jumbo-Visma) şi pe belgianul Dries Van Gestel (TotalEnergie).

La trei zile după această victorie extraordinară, Biniam Girmay s-a întors în Eritreea, unde era aştept de soţia sa şi de fetiţa lor în vârstă de doar un an.

El a fost întâmpinat ca un erou de compatrioţii săi, care s-au adunat în număr mare pe străzile capitalei Asmara pentru a-l ovaţiona pe Girmay, component al echipei Intermarche, cu care a semnat în primăvara anului trecut după ce şi-a început cariera de profesionist, în 2020, la formaţia franceză Delko.

Conform agenţiei EFE, agentul lui Girmay, Alex Carera, se va întâlni cu oficialii de la Intermarche pentru a negocia un nou contract, care îi va aduce o creştere salarială importantă.

Biniam Girmay urmează să revină în Europa pentru a lua parte la clasica germană Eschborn – Frankfurt, iar ulterior intenţionează să participe la Giro d’Italia, care va reprezenta debutul său într-una dintre marile curse pe etape.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Dragoș Bolbose, noul vicepreședinte al FR Judo. Marius Vizer ia bătaie din nou de la Cozmin Gușă!

"Astăzi s-au organizat alegeri pentru funcția de vicepreședinte la Federația Română de Judo, fiind convocată Adunarea Generală Ordinară...

Covaliu (COSR): Vrem un wild-card pentru Simona Halep la JO de la Paris

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat, joi, că instituţia pe care o conduce...

Hochei pe gheaţă: Corona Braşov, campioană în Erste Liga

Corona Braşov a câştigat în premieră competiţia regională de hochei pe gheaţă Erste Liga, după ce a învins...

Volei feminin: CSO Voluntari, în finala campionatului pentru prima oară

CSO Voluntari 2005 s-a calificat în premieră în finala Diviziei A1 la volei feminin, după ce a învins-o...