Carlos Rodriguez, victorios în etapa a cincea a Turului Ţării Bascilor; Remco Evenepoel, noul lider

Data:

Tânărul rutier spaniol Carlos Rodriguez (Ineos), în vârstă de 21 de ani, a câştigat, ”en solitaire”, etapa a cincea a Turului ciclist al Ţării Bascilor, vineri, la Mallabia, iar belgianul Remco Evenepoel (Quick-Step), a preluat tricoul de lider al cursei, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Rodriguez, plecat într-o evadare, a devansat cu câteva secunde plutonul aflat în urmărirea sa, în rândul căruia nu se aflau, însă, slovenul Primoz Roglic, campionul en titre şi liderul cursei, sau campionul mondial francez Julian Alaphilippe.

Ibericul a fost cronometrat cu timpul de 4 h 07 min 09 sec pe cei 163,8 km ai etapei desfăşurate între Zamudio şi Mallabia, fiind urmat de columbianul Daniel Felipe Martinez (Ineos), la 7 secunde, şi de belgianul Remco Evenepoel (Quick-Step), la 09 secunde, etc. Roglic a încheiat pe 19, iar Alaphilippe pe 31.

În ierarhia generală, Evenepoel îl devansează cu două secunde pe Daniel Felipe Martinez şi cu 21 pe spanioll Ion Izagirre (Cofidis).

Sâmbătă, etapa a şasea şi ultima, cu şapte ascensiuni, se va desfăşura între Eibar şi Arrate, va avea o lungime de 135,7 km.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Noua Zeelandă a câștigat Rugby Championship pentru a 19-a oară

Naţionala de rugby a Africii de Sud, campioana mondială en-titre, a învins, la Durban, reprezentativa Argentinei, cu scorul...

Remco Evenepoel a devenit campion mondial pe şosea

Ciclistul belgian Remco Evenepoel a devenit campion mondial pe şosea, după ce a încheiat pe primul loc cursa...

Jack Miller a câştigat Marele Premiu al Japoniei. Quartararo se menţine lider la general

Pilotul australian Jack Miller (Ducati) a câştigat Marele Premiu al Japoniei la clasa-regină a motociclismului viteză - MotoGP...

Eliud Kipchoge a câştigat Maratonul de la Berlin și a stabilit un nou record mondial

Eliud Kipchoge, campion olimpic, a câştigat maratonul de la Berlin, stabilind un nou record mondial. Kenyanul afost cronometrat...