Carlos Rodriguez, victorios în etapa a cincea a Turului Ţării Bascilor; Remco Evenepoel, noul lider

Data:

Tânărul rutier spaniol Carlos Rodriguez (Ineos), în vârstă de 21 de ani, a câştigat, ”en solitaire”, etapa a cincea a Turului ciclist al Ţării Bascilor, vineri, la Mallabia, iar belgianul Remco Evenepoel (Quick-Step), a preluat tricoul de lider al cursei, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Rodriguez, plecat într-o evadare, a devansat cu câteva secunde plutonul aflat în urmărirea sa, în rândul căruia nu se aflau, însă, slovenul Primoz Roglic, campionul en titre şi liderul cursei, sau campionul mondial francez Julian Alaphilippe.

Ibericul a fost cronometrat cu timpul de 4 h 07 min 09 sec pe cei 163,8 km ai etapei desfăşurate între Zamudio şi Mallabia, fiind urmat de columbianul Daniel Felipe Martinez (Ineos), la 7 secunde, şi de belgianul Remco Evenepoel (Quick-Step), la 09 secunde, etc. Roglic a încheiat pe 19, iar Alaphilippe pe 31.

În ierarhia generală, Evenepoel îl devansează cu două secunde pe Daniel Felipe Martinez şi cu 21 pe spanioll Ion Izagirre (Cofidis).

Sâmbătă, etapa a şasea şi ultima, cu şapte ascensiuni, se va desfăşura între Eibar şi Arrate, va avea o lungime de 135,7 km.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Mihai Covaliu: Nu ştiu în scrimă să mai fi avut un astfel de caz de dopaj precum al Mariei Boldor

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a declarat, la Gala Sportivul Anului 2022, care are loc...

România, locul 4 la snowboard la Festivalul Olimpic al Tineretului European 2023

Echipa de snowboard a României a reușit o performanță extraordinară în a cincea zi a Festivalului Olimpic al...

Ladislau Boloni: Metz rămâne un club care formează jucători

FC Metz rămâne un club care formează jucători, a declarat românul Ladislau Boloni, antrenorul echipei franceze, în opinia...

Ministrul Novak, despre cazul de dopaj al Mariei Boldor: Fiecare sportiv e răspunzător pentru ceea ce are în corp

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a declarat, la Gala Sportivul Anului 2022, care are loc la Opera Naţională, că...